Teismas nutarė: už prekybą poveikiu A. Surblys kalės dvejus metus

Panevėžio apygardos teismas antradienį kaltu dėl prekybos poveikiu pripažino advokatą Aivarą Surblį ir skyrė jam realią dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, pranešė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

A. Surblys nuo 2021 metų yra laikinai išbrauktas iš advokatų sąrašų, jis nepraktikuojantis advokatas.

Bylos duomenimis, Vilniuje dirbantis advokatas Drąsutis Zagreckas 2017 metų gruodžio mėnesį Klaipėdos rajone kolegai A. Surbliui perdavė dalį – 10 tūkst. eurų – sutarto kyšio.

Kaip skelbė Generalinė prokuratūra, A. Surblys kaltinamas siekęs paveikti Klaipėdos apygardos teismo teisėjų sprendimus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigė, kad atlikto ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, jog 2017 metų birželio–gruodžio mėnesiais Vilniuje ir Klaipėdoje vykusių susitikimų metu buvęs advokatas D. Zagreckas A. Surbliui pažadėjo ir susitarė duoti 50 tūkst. eurų kyšį.

Tyrimo duomenimis, A. Surblys, pasinaudodamas pažintimi ar kita tikėtina įtaka keliems Klaipėdos apygardos teismo teisėjams, susitarė priimti minėtą kyšį, pažadėjęs paveikti tris Klaipėdos apygardos teismo teisėjus, kad jie, nagrinėdami baudžiamąją bylą apeliacine tvarka, priimtų asmeniui palankų sprendimą.

D. Zagreckas nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas, nes bendradarbiauja su teisėsauga ir padeda atskleisti kitus nusikaltimus.

Ši A. Surblio byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kkk

kkk portretas
Ką tai reiškia prekyba poveikiu papraščiau parašyt negalima
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių