Teismas nuteisė dvylika asmenų: sukčiavo ir viliojo pinigus

  • Teksto dydis:

Vilkaviškio apylinkės teismas nuteisė dvylika sukčiavusių ir pinigus viliojusių asmenų. Penki iš jų šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes Kybartų pataisos namuose.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, laisvės atėmimo bausmę atliekantiems nuteistiesiems skirtos bausmės subendrintos su ankstesnėmis – jos siekia nuo ketverių iki dešimties metų.

Septyniems laisvėje buvusiems nuteistiesiems skirtos lygtinės ir arešto bausmės, laisvės apribojimas, baudos.

Jie buvo teisiami dėl sukčiavimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės svetainės, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Bylos duomenimis, pataisos namuose dienas leidę keturi vyrai turėjo dvi pagrindines sukčiavimo schemas, į kurias buvo įtraukę laisvėje esančius asmenis, tarp jų – vieną nepilnametį.

Nustatyta, kad vienas nuteistųjų atsitiktinai surenkamu telefono numeriu skambindavo Lietuvos gyventojams ir prisistatęs banko ar Finansinių tyrimų tarnybos darbuotoju išviliodavo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Tuomet informacija su prisijungimo duomenimis būdavo išsiunčiama laisvėje esantiems asmenims, kurie prisijungdavo prie elektroninių banko sąskaitų ir nurodytiems asmenims pervesdavo nukentėjusiesiems priklausančius pinigus.

Kartais kaltinamieji internetu, panaudodami nukentėjusiųjų duomenis, iš kreditus teikiančių bendrovių gaudavo pinigines paskolas.

Laisvėje esantys asmenys, turėdavo išgryninti apgaule užvaldytus pinigus ir juos, Kybartų pataisos namuose bausmę atliekančių vyrų nurodymu, perduoti nurodytiems asmenims.

Nuteistieji taip pat sukčiavo apsimesdami automobilių prekeiviais. Specializuotuose interneto tinklapiuose, kuriuose prekiaujama automobiliais, patys nuteistieji arba jų įpareigoti asmenys talpindavo melagingus skelbimus apie tariamai parduodamas transporto priemones, vėliau nuteistieji bendraudavo su aukomis ir pateikdavo melagingą informaciją.

Dažnu atveju buvo teigiama, kad transporto priemonė šiuo metu dar yra užsienyje, tačiau už tam tikrą pinigų sumą, sumokėjus avansą, ją galima rezervuoti.

Pasak prokuratūros, pavykus apgauti žmones, kai kurie nuteistieji pripažindavo, kad pastaruosius apgavo sukčiai, taip pasityčiodami iš nukentėjusiųjų.

Tokiais būdais buvo apgauti daugiau nei dvidešimt asmenų, o apgaulės būdu išviliotos pinigų sumos svyravo nuo 150 iki beveik 4,4 tūkst. eurų.

Teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui per Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Usastas

Usastas portretas
Lavonai kliunyja patys kalti,narkomanams irgi gywent reikia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių