Peiliu nužudyti dukrą mėginusi motina pripažinta nepakaltinama

Šiaulių apygardos teismas skyrė priverstinį gydymą moteriai, bandžiusiai nužudyti savo mažametę dukrą.

Teismas pripažino, kad baudžiamojo įstatymo uždraustą veiką moteris padarė būdama nepakaltinama, ketvirtadienį pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Nutartimi moteriai nuspręsta taikyti priverčiamąją medicinos priemonę – priverstinį gydymą – stacionarinį stebėjimą specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje sustiprinto stebėjimo sąlygomis.

Pernai rugpjūčio viduryje viename Šiaurės Lietuvoje esančiame mieste motina vidurnaktį savo kūnu užgulė miegančią mažametę dukrą, kėsindamasi nužudyti, be jokios priežasties tyčia du kartus peiliu dūrė mažametei į kairę krūtinės ląstos pusę, taip padarydama nukentėjusiajai sužalojimus. Jie sukėlė pavojų mergaitės gyvybei.

Tačiau baudžiamojo įstatymo uždraustų veiksmų moteris nebaigė dėl nuo jos valios nepriklausančių priežasčių, nes kitame kambaryje buvusi mergaitės močiutė išgirdo anūkės pagalbos šauksmą ir, atbėgusi į kambarį, nustūmė dukterį nuo užgultos mergaitės.

Savo kambaryje žiūrėdama televizorių ji išgirdo anūkės šauksmą. Liudytojos žodžiais, tai nebuvo verksmas, nes mergaitė šaukė „skauda“. Močiutė šoko iš lovos, įbėgo į dukters ir anūkės kambarį.

Atplėšusi nuo mergaitės dukterį, ji savo dukters rankoje pamatė peilį. Pasak liudytojos, tada ji buvo labai sutrikusi. Moteris teigė girdėjusi, kaip dukra išbėgo iš namų ištardama žodžius „laiminu tave“, kurie, pasak liudytojos, buvę skirti anūkei.

Sužalota mergaitė močiutei pasakė Bendrojo pagalbos centro telefono numerį, kuriuo moteris ir iškvietė medikus. Kaip vėliau konstatavo medikai, mergaitei buvo sužaloti plaučiai, mažąją pacientę teko operuoti nedelsiant. 

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos atliktos teismo psichiatrijos, psichologijos ekspertizės metu nustatyta, kad motina dėl psichikos sutrikimo negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Anot specialistų, moteris dėl savo psichikos būsenos negali visiškai aiškiai suprasti teisiškai svarbių baudžiamojo įstatymo uždraustos veikos padarymo aplinkybių, dėl savo psichikos būsenos yra socialiai pavojinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrinkite

Tikrinkite portretas
Biologinį tėvą. Neretai būna, kad ir motina gyvena su tuo pačiu tėvu, ir duktė, ir dar kiti giminės orgijose aktyvūs. Plius galimai įvairios priklausomybės. Pvz., sekanti gyvenimas, kt. Reikia kruopščiai tikrinti, o ne pasakas sekti.

Greitai kiekvienas

Greitai kiekvienas portretas
žmogžudys bus pripažystamas nepakaltinamu .Bus baudžiama tik už vištos vagystę.Teisės išsigimimas .

As

As portretas
Dulkintis tai jos gali o kai vaikui gresia pavojus gyvybei tada tos lachudrios nepakaltinamos kas gali garantuoti kad vel neuzbanguos kaip sitaip galima kodel tokie zmones saves nezaloja ach tada protelis veikia nes pačiam skauda tai kaip tada jie pripažįstami nepakaltinamos reiskia jie supranta ka daro cia musu istatymai eneoakaltinami siaubas ima kur eina pasaulis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių