Pereiti į pagrindinį turinį

Ukmergės rajone nusiaubta 30 transformatorinių

2009-04-08 16:58
Ukmergės rajone nusiaubta 30 transformatorinių
Ukmergės rajone nusiaubta 30 transformatorinių / Tomo Raginos nuotr.

Rytų skirstomųjų tinklų (RST) darbuotojai, bendradarbiaudami su Vilniaus apskrities Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnais, atskleidė dar vieną alyvos grobstymo iš transformatorinių atvejį. Įtariama, kad vagišiai per metus nusiaubė beveik 30 elektros transformatorinių.

Policijos duomenimis, 19-22 metų amžiaus jaunuoliai dažniausiai vogdavo tamsiu paros metu iš transformatorinių, esančių Deltuvos, Pabaisko, Lyduokių, Pivonijos ir kitose Ukmergės rajono seniūnijose.

Atsisukę transformatorinės alyvos talpos varžtą arba pragręžę skylę, jie pritvirtindavo žarnelę ir į tuščias talpas išleisdavo alyvą. Apklausiami įtariamieji tikino, kad ją naudojo savais tikslais - neva pildavo į automobilį vietoj dyzelinio kuro. Tačiau policija turi duomenų, kad vogtą alyvą iš jaunuolių pirko traktorių savininkai. Bus siekiama, kad pirkėjai, žinantys, jog įsigyja neteisėtai pasisavintą alyvą, būtų taip pat nubausti.

RST Saugos ir prevencijos departamento direktoriaus Kęstučio Tubio teigimu, gedimas transformatorinėje užfiksuojamas tada, kai alyvos kiekis joje sumažėja iki kritinės ribos.

„Siekdami, kad nusikaltimas nebūtų užfiksuotas iš karto, vagišiai transformatorinėse palieka dalį alyvos, o pragręžtas skyles mėgina užlopyti po ranka pasitaikiusias daiktais, pavyzdžiui, medžių šakomis. Tačiau alyva pamažu varva ir, jai ištekėjus, sutrinka transformatorinių darbas, neretai jos net perdega. Tuomet nutrūksta elektros tiekimas aplinkiniams gyventojams, o patirta žala gerokai išauga. Vien naujos transformatorinės įrengimas kainuoja iki 60 tūkstančių litų“, - sakė K.Tubis.

2008 metais Utenos regione iš viso buvo apvogtos 54 elektros transformatorinės (42 iš jų - Ukmergės rajone) ir neteisėtai pasisavinta 9923 kg alyvos. Dėl šių vagysčių regione sudegė 9 transformatoriai. Bendrovė patyrė per 110 tūkst. litų žalos. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų