Už sugyventinės nužudymą šilutiškiui – 12 metų nelaisvės

Vakar dar vienas vyras teisme išgirdo nuosprendį, kuriuo buvo pripažintas žmogžudžiu ir pasiųstas už grotų 12-ai metų. Jis peiliu perrėžė savo moteriai gerklę.

Vargu ar Lietuvoje vedama statistika, kiek kasmet girtų asmenų nužudo kitus žmones bei kiek jų patys tampa nusikaltimo aukomis. Galima spėti, kad statistika pašiurpintų, o daugelis istorijų pasirodytų esančios panašios.

Šilutiškių Sigito Žakelio ir Loretos Mockienės bendras gyvenimas bei jo baigtis nebuvo išimtis. Abu nedirbo, buvo priskiriami asocialiems asmenims.
Juos pažinoję žmonės nė kiek nenustebo, kai vieną dieną vyras nužudė moterį. Pasak vėliau teisme liudijusių šilutiškių, pora mylėjo vienas kitą, bet nuolat mušdavosi, susitaikydavo ir vėl mušdavosi.

Ne išimtis buvo ir šių metų gegužės 11-oji. Tąkart pas sugyventinius buvo atėjęs draugas. Trijulė leido laiką girtaudama. Kai pora pradėjo aiškintis santykius, jų svečias išėjo į laiptinę parūkyti. O grįžęs pamatė S.Žakelį, laikantį ant rankų krauju plūstančią moterį.

Ji mirė nespėjus suteikti pagalbos. Sugyventinis jai peiliu perrėžė gerklę. Mirtis ištiko dėl nukraujavimo.

Vėliau tardomas 44 metų S.Žakelis atgailavo ir tikino nenorėjęs žudyti sugyventinės. Jis pasakojo puikiai atsimenąs, kas vyko prieš tai, ką veikė po to, bet kaip stvėrė peilį ir juo mirtinai sužalojo savo moterį, neprisiminė.

Nors kambaryje kitų žmonių nebuvo ir įtariamasis galėjo išsisukinėti, jis vis dėlto prisipažino esąs kaltas.

Nukentėjusiaisiais pripažinta seniai užsienyje gyvenanti suaugusi nužudytosios dukra bei brolis. Dukros naudai iš kaltininko priteista beveik 6 tūkst. litų laidojimo išlaidų bei 50 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

S.Žakelis nenustebo išgirdęs tokį teismo sprendimą, o paklaustas, kodėl nužudė sugyventinę, pratarė: "Taip išėjo".



NAUJAUSI KOMENTARAI

maras

maras portretas
duot kuo daugiau metu zudikams, kad pamastytu gerai per ta laika.....!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių