„Arrogantics“: mums žodis „mada“ muzikoje neegzistuoja

Lapkritį „Arrogantics“ gerbėjams pristatė naują kūrinį „Sally“, kuris jau greitai pasieks ir radijo stočių eterį. Tai pirmojo grupės albumo pranašas.

Prasmingas malonumas

„Daina „Sally“ – tai naujojo mūsų kūrybinio etapo pradžia. Šis kūrinys skamba būtent taip, kaip mes norėtumėme, kad mūsų muzika skambėtų šiuo metu“, – teigė „Arrogantics“ vokalistas Karolis Rupkus.

„Arrogantics“ kompanija, kurią sudaro gitaristas Mantas Remesa, būgnininkas Viktoras Rubežas, bosinės gitaros valdytojas Paulius Stonkus ir vokalistas K.Rupkus, kratosi anksčiau jiems kabintos vienos perspektyviausių uostamiesčio grupių vardo.

„Mes tikrai nesame perspektyviausia muzikos grupė Klaipėdoje ar Lietuvoje. Ir nenorime tokia būti. Yra daug daugiau atlikėjų, kurie vien dėl šio vardo eina kryžiaus kelius. O mes tiesiog kuriame ir grojame sau ir labai džiaugiamės, jei tai patinka ir kitiems. Be to, tokie palyginimai mums asocijuojasi su mados vaikymusi ar pataikavimu dabartiniam muzikos formatui. Mums to tikrai nereikia ir net esame prieš tai“, – mintimis dalijosi grupės vokalistas ir dainų idėjų autorius K.Rupkus.

Nepaisant to, kad Lietuvoje grojantiems ir kuriantiems net ir kokybišką popmuziką jauniesiems atlikėjams vis dar nėra lengva prasimušti į didžiąją sceną, keturių vaikinų kompanija neketina dėl šios priežasties išsiskirstyti ir atsisakyti kūrybos. Pasak grupės narių „Arrogantics“ nėra komercinis projektas iš kurio jie gyvena. Jiems tai tik malonumas, kuris kiekvieną gyvenimo dieną  padaro prasmingesnę.

Groja tai, kas patinka

Kas yra muzika? Kažkam – tai tiesiog fonas valgant rytą pusryčius, vairuojant automobilį, ar „sėdint“ „Facebooke“. O kažkam šie įvairių garsų deriniai yra variklis gyventi, jaustis laimingu ar realizuoti save.

Prieš ketverius metus Klaipėdoje, Liepų gatvės pabaigoje stūksančiame apleistame pastate, repetuoti pradėję keturi vaikinai turėjo tik vieną tikslą – kurti muziką be jokių taisyklių. Šiandien jie subrendo ir prieš penktuosius savo grupės gyvavimo metus jau gali papasakoti savo trumpą, bet gražių įspūdžių pilną karjeros istoriją.

Grupė „Arrogantics“ susikūrė 2006-aisiais, kai ketveriukė nuvyko į Stingo koncertą ir nusprendė, kad kokybiška muzika visada suras kelią net ir į muzikaliai frigidiškiausio klausytojo širdį.

Per šiuos ieškojimo metus net patys „Arrogantics“ vaikinai negalėjo tiksliai įvardinti, kuriai – alternatyviajai ar popmuzikos – scenai priskirtina jų grojama muzika. Įkvėpti tokių grupių, kaip „Police“, „Stereophonics“ ar „Oasis“, besiklausydami tokių džiazo atlikėjų kaip Richard Bona, Jamie Cullum ar Kurt Elling, ir tyrinėdami „Tears for Fears“, „Simply Red“ ar „Spandau Ballet“ popskambesio profesionalumą, vaikinai drąsiai eksperimentavo su, atrodo, sunkiai suderinamais roko, džiazo ir popmuzikos stiliais.

Po daugiau nei tūkstančio repeticijų, kelių šimtų koncertų jaukiuose klubuose ar privačiuose vakarėliuose ir ypatingų pasirodymų didelėse scenose, šiandien vaikinai nebesuka galvos, atsakinėdami į klausimą, ką jie groja.

„Grojame tiesiog tai, kas mums patinka. Mums nesvarbu, ar mus priskiria alternatyviajai scenai, ar vadina „popsistais“. Mes tiesiog stengiamės kokybiškai atlikti ir kurti tai, kas mums teikia didžiausią malonumą, nepataikaudami jokiai muzikos madai ar vienam stiliui. Mums žodis „mada“ muzikoje neegzistuoja“, – tvirtino grupės „Arrogantics“ nariai.

Labiau melodingi ir romantiški

2010-ieji grupės istorijoje – kūrybinės ramybės metai. Anot K.Rupkaus, – mažai pasirodymų ir didelis susitelkimas kūrybai. Šiuo metu grupė studijoje šlifuoja naujų kūrinių aranžuotes ir arogantiškai lėtai įrašinėja savo pirmąjį albumą.

Po įtemptų 2009-ųjų, kada grupės kūriniai „More Than Your Body“ ir „There Is No God“ pradėjo skambėti vietinių uostamiesčio radijo stočių bei „Radiocentro“ ir „Opus 3“ eteryje, dabar „Arrogantics“ – kone atostogos. Pernai vasarą vaikinų muzika sulaukė labai svaraus įvertinimo iš gyvos Lietuvos muzikos legendos Andriaus Mamontovo. Atlikėjas „Arrogantics“ pasirinko grupe, kuri apšildė jį „1000 koncertų“ turo po Lietuvą metu. Po šių įvykių vaikinai nusprendė labiau susikaupti ties savo kūryba ir atversti naują savo karjeros lapą.

Šį mėnesį  „Arrogantics“ savo gerbėjams pristatė naują savo kūrinį „Sally“, kuris geriausiai atspindi naująjį – labiau melodingą ir romantišką – grupės skambesį. Šis kūrinys jau greitai turėtų pasiekti radijo stočių eterį, viltingai pranašaudamas, kad kitų metų pradžioje galbūt pasirodys ir grupės albumas.

Šiuo metu „Arrogantics“ repertuare padaugėjo ir autorinių grupės dainų lietuvių kalba. Anot grupės narių, tai atėjo natūraliai ir visai nesitaikant prie publikos pageidavimų. Nauji lietuviški grupės kūriniai jau susilaukė nemažai  teigiamų klausytojų įvertinimų. O „Arrogantics“ akustinis kūrinys „Pasaulio pabaiga“ padėjo grupei savo pusėn patraukti net ir skeptiškiai „Arrogantics“ kuriamos muzikos atžvilgiu nusiteikusius klausytojus bei tapo vienu iš daugiausiai klausomų ir labiausiai internete paplitusių grupės kūrinių.


Šiame straipsnyje: Arroganticsgrupėmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių