„Artistas“ prieš „Oskarų“ dalybas apibertas apdovanojimais

Nebyli juosta „Artistas“ (The Artist) šeštadienį, iki šiemetinių „Oskarų“ dalybų likus vos 24 valandoms, gavo dar vieną postūmį – tris pagrindinius nepriklausomo kino apdovanojimus „Spirit“.

Šis nespalvotas filmas, favoritas varžybose dėl „Oskarų“, kurie bus išdalyti jau sekmadienį, laimėjo geriausio vaidybinio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausio aktoriaus kategorijų „Spirit“. Pastarieji du apdovanojimai buvo įteikti atitinkamai prancūzų kino kūrėjui Micheliui Hazanaviciui ir prancūzų aktoriui Jeanui Dujardinui.

Geriausios aktorės apdovanojimas atiteko Michelle Williams, suvaidinusiai ekrano legendą Marilyn Monroe filme „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“, o už geriausią scenarijų buvo apdovanotas Alexanderas Payne'as, prisidėjęs kuriant dramą „Paveldėtojai“ (The Descendants), kurios veiksmas vyksta Havajuose ir kurioje vaidina George'as Clooney.

Geriausiu antrojo plano aktoriumi buvo paskelbtas Christopheris Plummeris iš „Pradedančiųjų“ (Beginners), o geriausia antrojo plano aktore tapo Shailene Woodley, „Paveldėtojuose“ vaidinanti G.Clooney veikėjo vyresniąją dukterį.

„Artistas“ – himnas nebyliojo kino erai, kuris yra nominuotas 10-yje „Oskarų“ kategorijų, – taip pat pelnė geriausio operatoriaus darbo „Spirit“. Šie apdovanojimai buvo išdalyti didžiulėje palapinėje Santa Monikos paplūdimyje.

Geriausiu užsienio filmu buvo išrinktas iraniečių režisieriaus Asgharo Farhadi „Išsiskyrimas“ (Jodai-e Nader az Simin), kuriam prognozuojamas ir geriausio filmo užsienio kalba „Oskaras“.

„Artistas“ šį kino apdovanojimų sezoną jau susišlavė daugybę prizų, tarp jų – geriausio filmo „Auksinį gaublį“, Kino aktorių gildijos (SAG) geriausio aktoriaus apdovanojimą J.Dujardinui ir Amerikos režisierių gildijos (DGA) geriausio režisieriaus apdovanojimą M.Hazanavicius.

„Oskarų“ nominacijų ši juosta turi viena mažiau nei režisieriaus veterano Martino Scorsese 3D nuotykių filmas „Hugo“, kuris buvo nominuotas 11-oje kategorijų.


Šiame straipsnyje: Artistaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių