Pereiti į pagrindinį turinį

Aurimo Anuso akvarelėse – prarasto Klaipėdos laiko paieškos

2012-03-30 01:56
Aurimo Anuso akvarelėse – prarasto Klaipėdos laiko paieškos
Aurimo Anuso akvarelėse – prarasto Klaipėdos laiko paieškos

Penktadienį uostamiesčio Baroti galerijoje atidaroma klaipėdiečio dailininko Aurimo Anuso akvarelių paroda „Klaipėda – Memelis: prarasto laiko beieškant“.

Ekspozicija dedikuota Klaipėdos 760 metų jubiliejui.

„Klaipėda – mano pasaulio centras, – tvirtino autorius. – Mane, kaip klaipėdietį ir kaip menininką, ypač domina kultūrinis paveldas, jo likimas ir ateitis. Laimingai susiklosčius istorinėms ir politinėms aplinkybėms, mes, deja, nesugebėjome išsaugoti, puoselėti ir atstatyti savo miestą. Ant ideologinio priekalo sudužo pagrindinės mūsų miesto vertikalės, svarbiausi jo statiniai, kurie išskyrė Klaipėdą iš bendro Lietuvos miestų konteksto. Taip ir nepastatę nė vieno pastato, turinčio išliekamąją vertę, bei neišsaugoję vertingųjų, tipišką šiaurės Europos miestą pavertėme sovietiniu, beveidžiu, eiliniu miestu, kurio randų net po dviejų dešimtmečių nepriklausomos Lietuvos nesugebame užtušuoti. Gaila, bet komjaunuoliška griovimo inercija tebesitęsia iki šiol... Bet aš vis dar turiu vilties, kad iš Europos marginalų mes kada nors tapsime europiečiais.“

Žinomas dailininkas juvelyras ir akvarelininkas specialiai šiai parodai nutapė visą ciklą darbų, menančių buvusią Klaipėdos didybę ir nepakarojamą šio miesto grožį.

A.Anuso akvarelių parodos „Klaipėda – Memelis: prarasto laiko beieškant“ pristatymas – kovo 30 d. 18 val. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1), kur ji veiks iki balandžio 18 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų