Filme „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ – tikroviški finansų pasaulio užkulisiai

Naujausias režisieriaus Oliver Stoune filmas „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ – tai 1987-ųjų Oskaro laureato „Volstrytas“ tęsinys.

Šis filmas buvo pirmas režisieriaus darbas, pasirodęs Kanų kino festivalio oficialioje nekonkursinėje programoje, mat visi ankstesni režisieriaus darbai buvo pripažinti netinkamais.

Holivude filmų tęsiniai dienos šviesą paprastai išvysta po vienerių ar dvejų metų pertraukos, tačiau antrosios „Volstryto“ dalies laukėme net 23-ejus metus.

Kaip ir daugelis Holivudo kino filmų, šis neapsiėjo be kruopštaus aktorių pasiruošimo filmavimams. Aktorius Josh Brolin, juostoje pakeitęs atsisakiusį vaidinti Javier‘ą Bardem‘ą, vardan vaidmens šiame filme per mėnesį turėjo numesti net 14 kilogramų.

Britų aktorė Carey Mulligan uoliai mokėsi amerikietiško akcento, o Shia LaBeouf nuolat bendravo su finansininkais, investuotojais, biržos brokeriais ir kitais finansų pasaulio atstovais ir netgi ėmėsi investuoti savo turtą tam, kad geriau perprastų savo personažo charakterio subtilybes.

Filme vaidinę sužadėtinius, C.Mulligan ir S.LeBeouf netrukus pradėjo susitikėti realiame gyvenime. Tačiau nuo visuomenės kruopščiai slėptas aktorių romanas netrukus išlindo viešumon, o vėliau ir visai nutrūko.

Pagrindinio vaidmens atlikėjui Michael‘ui Douglas‘ui kai kuriose scenose filmuotis buvo ypač sunku. Filmuojant juostą „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“, 2009- ųjų liepą vyriausiasis aktoriaus sūnus buvo areštuotas už narkotikų gabenimą, tad Michael‘ui Douglas‘ui teko savyje gniaužti skausmą, išgyvenimus bei grumtis su pačiu savimi, norint įtikinamai suvaidinti tam tikras filmo scenas.

Filmo scenarijaus autorius Allan Loeb yra licencijuotas biržos brokeris, tad filmo scenarijus yra visiškai tikslus, ypač informacija, susijusi su finansininkų veikla ir jų darbo užkulisiais.

Finansų pasaulio galiūnai su nuostaba teigė, kad filmo scenarijus – iki menkiausių detalių tiksli jų kasdieninio gyvenimo kopija ir gyrė Allan‘ą Loeb už nepaprastą tikslumą. Filmuodamas masines scenas bei scenas Centriniame banke (Federalinių rezervų biure) ir Niujorko akcijų biržoje režisierius O.Stone pasirinko norinčius filmuotis ten veikiančių įstaigų darbuotojus bei jų vadovus liepė jiems filmavimuose vilkėti jų pačių drabužius ir papuošalus, tokiu būdu siekdamas sukurti maksimalų autentiškumą.

Filmo veiksmas sukasi apie 2008-ųjų metų pasaulio finansų krizę. Režisierius O.Stone teigė norėjęs pavaizduoti didžiulį šalyje vyraujantį nedarbą, visų laikų didžiausią valstybės skolą, finansų pasaulio griūtį, sukėlusį sąmyšį visame pasaulyje bei visa tai pavaizduoti žmogiškumo skalėje.
Intriguojanti drama, atskleidžianti finansų pasaulio užkulisius „Volstrytas: pinigai nesnaudžia“ Lietuvos kino teatruose jau nuo lapkričio 26 dienos.


Šiame straipsnyje: Volstrytas: pinigai nesnaudžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių