Išleista nauja knyga vaikams „Šuniuko Vinco kelionė aplink pasaulį“

Lapkričio 16 d. Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre įvyko pirmosios Brigitos Jovaišienės knygos vaikams „Šuniuko Vinco kelionė aplink pasaulį“ pristatymas.

Per 250 vaikų ir jų tėvelių turėjo galimybę susipažinti su knygos kūrėjais ir pamatyti žaismingą vaidinimą su pačiu šuniuku VINCU.

Knygos autorė nuo mažens domėjosi literatūra, muzika, rašė eilėraščius, tekstus įvairiems muzikos kūriniams. Mintis sukurti knygą vaikams kilo prieš dvejus metus, keliaujant po Indiją. Į šia kelionę Brigita leidosi su savo vyru Mariumi ir labai ilgėjosi namuose likusių vaikų – Marijos ir Vincento. Dviejų vaikų mama norėjo grįžusi namo vaikams perteikti kuo daugiau įspūdžių, todėl savo išgyvenimus užsirašinėjo. Knyga yra paremta ne tik tikrais kelionių įspūdžiais, bet ir „Neregėtos Lietuvos“ autoriaus Mariaus Jovaišos fotografijomis. Pagrindinis herojus smalsusis šuniukas Vincas išvyksta į pirmąją savo kelionę, kuri atveria stebuklingą tolimų kraštų, nežinomų gyvūnų, augalų, kultūrų, spalvų ir kvapų pasaulį.

„Noriu, kad vaikai keliaudami su šuniuku Vincu sužinotų neįprastus svetimų šalių papročius, susipažintų su įvairiais gyvūnais, išmoktų daug reikšmingų dalykų, patirtų nepakartojamų nuotykių, gautų nuostabių pamokų, suprastų, koks didelis ir nuostabus yra mūsų pasaulis“, – sakė knygos autorė.

Ši knyga iliustruota vieno talentingiausių Didžiosios Britanijos dailininko Danieliaus Howartho, iliustravusio per 100 knygų vaikams, išleistų ir pelniusių gausybę apdovanojimų daugybėje pasaulio šalių.

„Danielius yra pasaulinio garso menininkas, iliustravęs daugiau kaip šimtą knygų. Taigi mums didėle garbė ir laimė, kad jis sutiko iliustruoti mūsų knygą“, – sakė knygos leidėjas Marius Jovaiša.

Dailininkas šiuo metu su savo šeima vieši Lietuvoje. Pasakodamas apie bendradarbiavimą su knygos autore, Danielius visų pirma labai giria pačią knygą ir džiaugiasi charakteringais personažais bei iliustracijų gausa, knygoje yra per 50 iliustracijų.

„Perskaitęs rankraščius iškart nusprendžiau, kad piešti knygelės herojus man patiks, pradėjęs supratau, kad neklydau, o išleidus knygą džiaugiuosi, gal net labiausiai už visas anksčiau išleistas knygas, kai kurios iliustracijos, esančios šioje knygoje, yra geriausi mano darbai“, – sakė Danielius Howarthas.

Šuniuko Vinco istorija jau išversta į anglų, rusų ir ispanų kalbas. Autorė Brigita Jovaišienė sakė: „Jei šią knygą ir mūsų sukurtą herojų šuniuką Vincą vaikai pamils, ketiname išleisti dar ne vieną knygą apie jo keliones. Galimas dalykas, kad dabar jis atsiveš savo draugus į Lietuvą ir jiems parodys pačius gražiausius ir reikšmingiausius mūsų tėvynės kampelius”.

Interneto svetainėje www.vincas.lt galima plačiau susipažinti su šuniuku VINCU bei jo draugais, žaisti žaidimus ir laimėti knygas, atsisiųsti VINCO dainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių