Kaunietės grafikės V.Kneižytės „Solo & Duo“ – Klaipėdoje

„Klaipėdos galerijoje“ ketvirtadienį bus pristatyta nauja Vilijos Kneižytės (Kaunas) grafikos darbų paroda, veiksianti iki lapkričio 18-osios.

Parodos autorė priklauso 9-ojo dešimtmečio pradžioje debiutavusių grafikų kartai, išsiskiriančiai savita metaforiška kalba. Surengusi ne vieną personalinę parodą, sulaukusi pripažinimo ir pelniusi apdovanojimus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, šį kartą savo kūryba autorė pasidalys su klaipėdiečiais.

V.Kneižytės grafikos darbai pasižymi įspūdingu linijų ir subtilių spalvų žaismu, panardina į abstrakcijų pasaulį, kupiną vidinio virpulio, moteriško paslaptingumo ir švelnumo. Apvalių, gaubtų, ovalių, laužytų linijų išdėstymas popieriaus lakštuose kartais įsiveržia su neparasta jėga, kartais nurimsta – tokiu būdu sukuriamas mįslingas, trapus, dekoratyvus vaizdas.

 Apie menininkės kūrybą Ona Gaidamavičiūtė rašė: „Stebėdami V.Kneižytės sukurtus lakštus, regime pokyčių ir ženklų, vedinų ne tik dvasinio katarsio, bet ir didesnės vidinės laisvės, gilesnių, platesnių apmąstymų link. Menininkė tarsi atsispiria, atitrūksta nuo žemės apčiuopiamų realių formų, išgyvenimų ir žvelgia į pasaulį iš aukščiau...“.

Parodos atidarymas – spalio 21 d. 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių