Kauno dramos teatras švęsti pradės Palangoje

Rugpjūčio 4–7 dienomis savo jubiliejinį sezoną Kauno valstybinis dramos teatras pradės Palangoje. Kurorto kultūros centre „Ramybė“ kauniečiai parodys keturias komedijas, iš kurių dvi pajūryje dar negastroliavo.

Šiemet didžiausi Lietuvos teatrai švęs 90-ies metų jubiliejų – sukaktį, kuri skaičiuojama nuo profesionalaus valstybinio teatro įsteigimo Kaune 1920-aisiais. Bene pirmasis jubiliejinį sezoną pradės Kauno valstybinis dramos teatras, jo pradžią skelbdamas Palangoje. „Ramybės“ kultūros centre rugpjūčio 4–7 dienomis kauniečiai parodys keturis nuotaikingus spektaklius.

Sezoną atidarys dvejomis „Fortūnos“ statulėlėmis ir „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanota komedija „Bjaurusis“, kurią režisavo Vilius Malinauskas, o vaidina aktoriai Liubomiras Laucevičius, Sigitas Šidlauskas, Aurelija Tamulytė ir Ričardas Vitkaitis. Supratęs, kad yra negražus, pagrindinis herojus ryžtasi plastinei operacijai. Ir tik nuėmus tvarsčius jis suvokia, kad galima būti ir pernelyg gražiam...

Antrasis jubiliejinio sezono spektaklis skirtas gyvenimo užgrūdintai publikai, nebijančiai aštraus grotesko. „Jelena ir Šturmanas“ – tai susitikimas su savo svajone laive, kurio kursą nustato Šturmanas – aktorius Viktoras Valašinas ir jo Jelena – aktorė Nijolė Lepeškaitė. Šį spektaklį režisierius Sergejus Paciukas statė apie meilę, kuri sugrįžta, nors laiko jau nebesugrąžinsi.

Dėmių ir nuodėmių išvalymas su šeimyniniu aktorių Rido ir Ugnės Žirgulių duetu – dar viena praėjusio sezono premjera. Komedija „Ketvirtoji kėdė“ pastatyta pagal žymaus kino scenaristo Tonino Guerros pjesę „Ketvirtoji kėdė“ (rež. Rolandas Atkočiūnas).

Jau keletą metų vienas populiariausių spektaklių Kauno dramos teatro gastrolių Palangoje metu – komedija „Svečiuose pas pulkininko našlę“ (rež. Danutė Juronytė). Šis spektaklis – tai tarsi anekdotų laivas, laviruojantis tarp povandeninių minų, už kurio vairo – legendinė aktorė Milė Šablauskaitė.

Turtingi įvairiausių emocijų, saldaus ir kartaus juoko, ironijos ir švelnumo Kauno dramos teatro spektakliai laukia savo publikos. Jubiliejinį sezoną Kauno teatralai žiūrovus kviečia švęsti kartu.

KAUNO VALSTYBINIO DRAMOS TEATRO

90-mečio JUBILIEJAUS SEZONO PRADŽIA PALANGOJE,

kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35)

Rugpjūčio 4 d., trečiadienį, 20 val. – Marius von Mayenburg „BJAURUSIS“.

Rugpjūčio 5 d., ketvirtadienį, 20 val. – Dmitrijus Lipskerovas „JELENA IR ŠTURMANAS“.

Bilietai – po 35 Lt, moksleiviams, studentams, senjorams – 25 Lt.

Rugpjūčio 6 d., penktadienį, 18 val. – Tonino Guerra „KETVIRTOJI KĖDĖ“.

Rugpjūčio 7 d., šeštadienį, 18 val. – Juhanas Smuulas „SVEČIUOSE PAS PULKININKO NAŠLĘ“.

Bilietai – po 30 Lt, moksleiviams, studentams, senjorams – 25 Lt.

ABONEMENTAS (2 spektakliai 1 asmeniui) – 50 Lt (kiekis ribotas).

Bilietai platinami visose „Tiketos“ kasose ir internetu, taip pat Palangoje, viloje „Ramybė“ (Vytauto g. 54) bei „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35) vieną valandą prieš renginį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių