Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje - berlynietiška naktis su Phonique

2009-12-01 19:13
Klaipėdoje - berlynietiška naktis su Phonique
Klaipėdoje - berlynietiška naktis su Phonique / Organizatorių nuotr.

Jau beveik tris mėnesius veikiantis ir daugiau nei 30 vakarėlių atšokęs klubas „Kiwi“ šį šeštadienį (gruodžio 5 d.) pristatys kol kas didžiausią čia pasirodysiančią šokių muzikos žvaigždę - Berlyno klubinės kultūros senbuvį ir Vokietijos house scenos pasididžiavimą, didžėjų bei prodiuserį Phonique. 

Tiesiai po nakties Tbilisio klube „G.U.R.U.“ į Lietuvą atskrisiantis atlikėjas mūsų šalyje lankysis nebe pirmą kartą, tačiau praleisti jo pasirodymą būtų nuodėmė ne tik seniems diskotekų aikštelių vilkams, bet ir naujas madas nuolat sekantiems klubų lankytojams.

Šokių muzikos sūkuryje - jau 15 metų

Savo karjerą Phonique pradėjo praėjusio dešimto dešimtmečio viduryje persikėlęs į Vokietijos sostinę ir pajutęs šio miesto pulsuojančios 1990-ųjų pogrindinės muzikos scenos įtaką. Čia jis ėmėsi ne tik organizuoti vakarėlius, bet ir pats juose groti. Laikui bėgant jis tapo žinomas kaip populiarus didžėjus, prodiuseris ir įrašų leidyklos „Ladies & Gentlemen“ savininkas.

Šiuo metu ten pat gyvenantis ir kuriantis Phonique turi didžiausią patirtį šokių muzikos scenoje iš visų iki šiol naujai atsidariusiame klube apsilankiusių atlikėjų. Daugiau nei 40 autorinių įrašų kultinėse „Crosstown Rebels“, „Global Underground“, „Poker Flat“ ir „Dessous“ leidyklose, nesuskaičiuojama daugybė remiksų įvairiausiems atlikėjams, tarp kurių - „King of Convenience“ ir „The Whitest Boy Alive“ siela dainininkas Erlend Øye , „Morcheeba“ vokalistė Skye, deep techy house meistras Will Saul. Tai - didžioji, bet ne absoliuti dalis bagažo, kurį jis sukaupė per tuos 15 metų .

Į uostamiestį atveš Berlyno nakties gausmą

Jau du solinius albumus turintis atlikėjas neapsiriboja vien studijiniais darbais. Šiais metais pasirodė du miksuoti rinkiniai prie kurių jis prikišo savo auksines rankas. Vienas jų - „Time For House” - atspindi tiek paties Phonique, tiek jo leidyklos „Ladies & Gentlemen“, kurioje ir pasirodė diskas, propaguojamą muzikos skonį: nuo stipriai gilaus iki modernaus ir užsukančio.

Antroji - tai dviguba kompiliacija „Berlin Nights“, kurią Phonique dalinasi su atlikėju Namito. Jis čia pateikia tikrą berlynietiškos nakties garso takelį, vingiuojantį nuo preciziško tech house iki stangraus techno.

Tikrų elektroninės šokių muzikos sostine vadinamo Berlyno klubinių ritmų galima tikėtis ir ateinantį šeštadienį. Tačiau ką iš tiesų vakaro svečias ruošia klubo „Kiwi“ lankytojams sunku nuspėti.  Nors praėjusiais metais jis portalo „Beatport“ rinkimuose buvo pripažintas geriausiu deep house atlikėju, o  Ibizos DJ apdovanojimuose - geriausiu deep house didžėjumi, atlikėjas gerai jaučia šokių aikštelę ir išmano ne tik apie house, bet ir apie kitokios žanro muziką.

Būtent dėl savo subtilaus skonio Phonique kviečiamas groti į viso pasaulio miestus - nuo Sankt Peterburgo iki Tokijo, nuo legendinio Berlyno klubo „Tresor“ iki prestižinio Maskvos „Arma17“, kuriame, beje, jis grojo techno šventovės „Cocoon“ serijos vakarėlyje. 

Gruodžio 5-ąją, šeštadienį įėjimas iki 23 val. - nemokamas. Vėliau - 15 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų