Klaipėdoje muzikuos „Wouter Penris Band“ iš Amsterdamo

Penktadienį Klaipėdos muzikos klube „Roxy“ skambės džiazas iš Olandijos – muzikuos garsus popdžiazo vokalistas iš Amsterdamo Wouteris Penris su grupe.

Pirmą kartą Lietuvoje ir jos uostamiestyje koncertuosiantis pianino ir vokalo virtuozas atliks garsiausias populiariojo džiazo ir softroko kompozicijas bei savo paties kūrinius.

W.Penris dainuoti pradėjo dar sėdėdamas motinai ant kelių. Būdamas vos vienuolikos jis jau konservatorijoje moksi pianino specialybės. Kiek vėliau, paskatintas vieno klasikinio dainavimo katedros vadovų, pradėjo lankyti ir profesionalaus dainavimo pamokas. Aranžuoti, improvizuoti bei įvairiausių džiazo subtilybių Wouteris mokėsi iš tokių muzikos pasaulyje gerai žinomų asmenybių, kaip Rikas Elingsas ir Ronaldas Douglas. 2007-aisiais Olandijos džiazo vokalistų konkurse W.Penris buvo pripažintas vienu iš geriausiųjų ir pateko į finalą.

„Wouter Penris Band“ tai – olandai vokalistas W.Penris, bosinės gitaros meistras Martinas Zandas Scholtenas ir gitaristas Thomas Bekhuis bei latvis būgnininkas Artis Orubas.

Olandijos širdyje, Amsterdame, reziduojanti grupė muzikinių sprendimų ieško improvizuodama popdžiazo ir softroko stiliais. Profesionalių muzikantų kvartetas dažniausiai atlieka originalias W.Penrio kompozicijas bei auditorijai gerai žinomus populiariojo džiazo kūrinius. 

Charizmatiškas, jausmingas vokalas, melomanų ausims malonios aranžuotės, įsimintini ritmai, sunkiai į kokius nors muzikinius rėmus įspraudžiamas popmuzikos, džiazo ir softroko hibridas, stilingi ir lengvi, aukšto profesinio lygio pasirodymai – tai vizitinė šio ketverto kortelė.

Penktadienį uostamiesčio publika turės galimybę ne tik pasinerti į unikalių džiazo garsų skambesį, pasišokti skambant stilingoms softroko improvizacijoms, bet ir dalyvauti stilingame vakarėlyje. Aprangos kodas – elitinis retro vakarėlis.

Pradžia – 22 val. „Roxy“ klube (Priestočio g. 9). Bilietai – po 20 Lt prie staliukų, po 10 Lt – prie baro ir studentams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių