Klaipėdos meno kiemo dirbtuvėse savaitei įsikūrė Grafikos kabinetas

Smalsiems, entuziastingiems ir norintiems linksmai bei turiningai praleisti laiką Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras siūlo pradėti nuo pirmosios kūrybinių susitikimų savaitės. Klaipėdiečių šią savaitę laukia neklasikinė pažintis su klasikine grafika ir jos kūrėjais – Sankt Peterburgo menininkais Jurijumi Štapakovu ir Aleksandra Gart, o savaitgalį –  kūrybinis seminaras.

J.Štapakovas – plataus diapazono eksperimentinės grafikos kūrėjas. Jo kūrinių yra Nacionaliniame Ermitažo muziejuje (Sankt Peterburgas), Krokuvos nacionaliniame muziejuje (Krokuva, Lenkija), Niujorko šiuolaikinio meno muziejuje „MoMa“. Iliustruotas autoriaus knygas galima rasti Sankt Peterburgo viešojoje, Aleksandrijos (Egiptas), Rygos (Latvija), Saksonijos valstybinėje (Drezdenas, Vokietija) ir Berlyno (Vokietija) nacionalinėje bibliotekose. Autorius yra surengęs 17 personalinių parodų ir dalyvavęs daugiau nei 250 jungtinių šiuolaikinio meno projektų.

Neseniai kūrybinį kelią pradėjusi A.Gart jau dalyvavo 30 jungtinių parodų ir šiuo metu kartu su J.Štapakovu aktyviai plečia kūrybinės studijos „Grafikos kabinetas“ veiklą. Joje ypač didelis dėmesys skiriamas kūrybiniams seminarams, kultūriniams mainams bei rezidentų programoms ir grafikos kūrinių kolekcijos kaupimui.

Šią kolekciją klaipėdiečiai pamatys 2014 m., o šią savaitę visi kviečiami užeiti į Meno kiemo dirbtuves – susipažinti su menininkų kūryba, pabendrauti bei dalyvauti kūrybiniame grafikos meno seminare, kuris įvyks balandžio 12 d., penktadienį, 18–21 val. ir balandžio 13 d., šeštadienį, 11–14 val.

Kūrybinis grafikos meno seminaras – ne tik galimybė patiems pabūti grafikais, bet ir atradėjais. Menininkai kviečia atrasti šiandieninę civilizaciją iš naujo ir pasvarstyti, koks gi simbolis ją išreikštų ir būtų svarbus asmeniškai kiekvienam. Savo idėjas išraižius grafikos klišėse, padedant menininkams, jas bus galima perkelti ant marškinėlių, čia pat juos ir užsivilkti.

„Grafikos pasaulis man regisi kaip savita civilizacija, kurios unikalumą lemia kūrybos procese atsirandanti paklaida. Jei klysti – tai tik kūrybiškai. Iki susitikimo!“ – kvietė J.Štapakovas.

Seminaro kaina asmeniui – 15 Lt. Būtina išankstinė registracija tel. 313 691, 8 662 55 147 arba el. paštu: rasma@kkkc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių