Kokteilių bare „BarBar'a“ - šventė su grupe „Skamp“!

Ketvirtadienį nuo 21 valandos klube "BarBar'a" koncertuos dar viena žvaigždė iš Lietuvos muzikos Olimpo. Šv.Valentino dieną itin sėkmingai klube koncertavusį Mantą kovo 11-osios vakarą pakeis grupė "Skamp".

Dainininkė Erica Jennings, susilaukusi antrojo vaikelio, po ilgesnės pertraukos sugrįžta į sceną ir kartu su grupe "Skamp" “šoks” tiesiai ant populiariojo "BarBar'a" baro.

Gegužės mėnesį minėsianti savo trisdešimtmetį Erica grįžta į sceną itin pakilios nuotaikos: du vaikeliai, vėl mėgiamas darbas ir dar sieloje trykštantis džiaugsmas grupei "InCulto" su jos vyrui Jurgiui Didžiuliui laimėjus "Eurovizijos" konkurso atranką!

"Skamp" jau nuo 1998 metų - viena populiariausių grupių Lietuvoje. Grupė naudoja skirtingus muzikinius stilius, kuriuos apjungia savo muzikoje bendradarbiaudami kartu su žymiais džiazo, roko, bliuzo, bei klasikinės muzikos atlikėjais.

Rezultatas - alternatyvus Pop, Rock , Hip Hop, Reggea skambesys, kuris yra sąlygojamas skirtingų kultūrų.

Klube "BarBar'a" apsilankys ir užsienio muzikos gerbėjams puikiai žinoma komanda - ne tik Erica Jennings (tekstai, vokalas), bet ir Vee Diawara (prodiuseris, kompozitorius, gitara) ir Vilius Alesius (tekstai, vokalas).

Grupės nariai susipažino dar gerokai prieš grupės susikūrimą bei sėkmingą debiutą 1998 - aisiais metais. Vee ir Vilius kartu lankė mokyklą Vokietijoje, o vėliau, po poros metų, Lietuvoje sutiko Ericą.

Lietuvos muzikinėje scenoje Skamp pasirodė 1998-ųjų gegužę su Georgo Gerschwino dainos „Summertime” koveriu, kuris buvo perdarytas Hip-Hop stiliuje su prancūzišku ir lietuvišku repavimu. Daina iš karto pakilo į topų viršūnes, tuo pateisindama skirtingų kalbų bei kultūrų persipynimą Skamp muzikoje.

Nuo 1998 metų grupė yra išleido 10 albumų, įkūrė savo leidybinę firmą „Tabami Records” ir yra viena iš geriausiai vertinamų gyvai grojančių grupių Lietuvoje, gavusi gausybę apdovanojimų už savo aktyvią veiklą.

Nuo 2003 Skamp pradėjo dirbti su keletu garsių prodiuserių iš Didžiosios Britanijos ir JAV (Oliver Leiber&Dave Gamson, Jez Coad, Stuart Brown, Jon Kingsley Hall and George Stewart). Penktasis studijinis "Skamp" albumas „Reach”, įrašytas Londone ir Velse, yra labiau tradicinis pop/rock kūrinys nei ankstesni albumai.

Albume galima išgirsti tokias populiariomis tapusias dainas kaip „Split the atom (Na Na Na)” ir „Calling after me”.

Albume „Live&Deadly”, kuris buvo įrašinėjamas Vee gimtinėje Mali bei Lietuvoje, yra sena, pagaliau išsipildžiusi svajonė apjungti Afrikietiškos muzikos elementus su tradiciniu Skamp skambesiu.

Paskutinysis grupės albumas, "Kažką", išleistas 2008 metais.

Beje, kokteilių bare "BarBar'a" šiemet apsilankys dar ne viena Lietuvos ir užsienio muzikos žvaigždė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių