Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja Nedos ir „4tango“ programa – Palangoje

2012-04-27 02:32
Nauja Nedos ir „4tango“ programa – Palangoje
Nauja Nedos ir „4tango“ programa – Palangoje

Dainininkė Neda Malūnavičiūtė ir kvartetas „4tango“ šeštadienį Palangoje surengs naujos programos „Vintažinės dainos“ pristatymo koncertą.

„Vintažinės dainos“ tai rinktiniai senosios lietuvių estrados šedevrai, aranžuoti specialiai „4tango“ kvartetui ir Nedos balsui bei fleitai Tai ne estradiškai, o greičiau teatriškai arba kameriškai skambanti estrados klasika, priartėjanti prie dainuojamosios poezijos estetikos.

Tai prikeltos naujam skambesiui melodijos iš tų laikų, kai žodžius dainoms kūrė tikri poetai, o muziką – tikri kompozitoriai. Prieš kelis dešimtmečius gimusios dainos pakeri jausmingų, bet ne sentimentalių eilėraščių tekstais, apie meilės ilgesį kalbančiais metaforiškai, iš jų sklinda šiluma – šiandien tai atsvara pigiam popso blizgesiui.

Terminas „vintažas“ yra glaudžiai susijęs su istorija ir žymi išlaikytą vertingą dalyką. Pirmieji šį pavadinimą ėmė naudoti vyndariai senam vynui apibūdinti, vėliau jį perėmė mados kūrėjai. Taigi, vintažas – „sugrįžęs iš praeities“ ir atgijęs šių dienų gyvenime – išlaikant balansą tarp to, kas nauja ir aktualu šiandien, ir tarp to, kas sukurta prieš kelis dešimtmečius bei laiko patikrinta.

Koncerte skambės A.Kulikausko ir R.Giedraitičio aranžuotos M.Vaitkevičiaus „Jaunystė“, T.Makačino „Vėjas man pasakė“, M.Noviko „Sudie“, „Pėdos“, „Lauk manęs“, B.Gorbulskio „Tavo mielos akys“, „Rugsėjo vakaras“, L.Vilkončiaus „Laivas“, „Senos mašinėlės“, A.Kulikausko „Į tave“, „Žingsniai“ ir kitos nepamirštamos dainos.

Su Neda jas atliks kvarteto „4tango“ –  altistė Birutė Bagdonienė, akordeonistė Kristina Žebrauskaitė, pianistas Feliksas Zakrevskis ir kontrabosistas Donatas Bagurskas.

Koncertas vyks 20 val. „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35, Palanga). Bilietai – po 35 Lt, juos iš anksto galima įsigyti „Bilietai.lt“ sistemoje ir  viloje „Ramybė“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų