Palangiškis savo pirmąją knygą pristatys Klaipėdoje

I.Simonaitytės bibliotekoje Klaipėdoje penktadienį vyks Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos 2012 m. Pirmosios knygos konkurso nugalėtojo Marijaus Širvinsko-Gailiaus prozos knygos „Šlapias spalis” pristatymas.

Šios knygos tekstuose esama fantasy ir brutalaus natūralizmo, kultūrinės ir pseudoistorinės Lietuvos, Paryžiaus ar Klaipėdos kasdienybės draiskanų. Savotiška skaitytojo provokacija – dabarties personažų egzistencijos banalumas, drungnosios gyvensenos graužatys.

„Apie knygą esu ir anksčiau pasvajojęs, bet tokia galimybė niekuomet neatrodė rimta. Ketinimas ją parašyti mane pats pavijo: priverstinai palikęs universitetą Švedijoje ir atsidūręs Paryžiuje, prisėdau po darbo Monparnaso kapinėse ir ėmiau kurti, jausdamas šalimais palaidoto Sartro simbolišką paramą. Tęsti šios proziškos procedūros grįžau į Palangą, kur esu gimęs šlapio spalio 7 dieną prieš 29 metus. Išties pagavo polėkis plačiau papasakoti apie gyvenimą nuo Paryžiaus iki Palangos, ir šitą rašymą – turiu pripažinti – ištverti nebuvo paprasta“, – pasakojo knygos autorius.

„Šlapiame spalyje“ išskleidžiami skirtingi kultūriniai kontekstai, skirtingos socialinės erdvės yra tarsi gyvenimo kaleidoskopas, kuriame asmenybė bando pamatyti ir save. R.Tamošaičio teigimu, „ši knyga – išskirtinis rašymas. Tai jauno žmogaus įsirašymas į gyvenimą, savo patirčių reflektavimas kultūriniame kalbos lygmenyje, savo gyvenimo apmąstymas ir tos tikrovės, kurioje yra atsidūręs žmogus, įvardijimas“.

Viena svarbiausių knygos temų – personažų bandymas susikurti autentišką, asmenišką santykį su gyvenimu per kitą žmogų.

Knygos pristatymas – 14 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių