R.Ščiogolevaitė Klaipėdoje dainuos gražiausias balades

Penktadienį „Gražiausių baladžių vakarą“ dainininkė ir muzikinių televizijos projektų dalyvė Rūta Ščiogolevaitė žada Klaipėdos publikai.

Programoje - kas geriausia

Jos koncerte Klaipėdos koncertų salėje dalyvaus Paulius Zdanavičius (fortepijonas), Vytautas Skudas (trimitas, fliugelhornas), Eugenijus Kanevičius (kontrabosas).

Ketveriukės programoje - pavasariškai žavūs, publikai puikiai žinomi ir vertinami kūriniai: „You don't know what love is“  (Gene Depaul), „Detour ahead“  (Lou Carter) „Body and soul“ (John w Green), „Early autumn“ (Johny Mercer), „My funny valentine“ (Richard Rodgers), „When i fall in love“ ( Victor Young), „Look of love“ (Burt F. Bacharach), „Love for sale“ (Cole Porter), „Misty“ (Errol Garner), „Angel eyes“ (Matt Deniss), „Cry me a river“ (Arthur Hamilton), „In a sentimenthal mood“ (Duke Ellington), „My favourite things“ (Richard Rodgers), „Fly me to the moon“ (Bart Howard).

Spindesys, vertas žvaigždės

Vakaro žvaigždės biografija - be galo spalvinga. R.Ščiogolevaitė gimė ir augo Šiauliuose. Ten mokėsi ir vaikų muzikos mokykloje.

Vilniaus konservatorijoje ji baigė fortepijono klasę. Studijuodama aktyviai muzikavo. Ne kartą dalyvavo prestižiniuose koncertuose ir laidose („Muzikinis viešbutis“), jungtiniuose muzikantų projektuose. 1998 m. išleido pirmąjį solinį dainų albumą „Rūta. Kelionė tolyn“. 2000-aisiais pusmetį pagal kontraktą su rinktiniais muzikantais dainavo prestižiniame restorane Tanzanijos sostinėje Dar es Salam. Buvo grupės „Funkadelix“ solistė ir dainų bendraautorė. 2002 m. ji dalyvavo tarptautiniame talentų konkurse „Fizz Superstar“, kurį transliavo ir LNK televizija, jame iš 1500 dalyvių iškovojo antrąją vietą. 2003 m. Rūta sėkmingai pasirodė prestižiniame tarptautiniame konkurse „New Wave“ Jūrmaloje (Latvija), apdovanota specialiuoju Jūrmalos dūmos simpatijų prizu. Tais pačiais metais ji pradėjo dainuoti „Brodvėjaus teatro“ varjetė programoje ir buvo nominuota už geriausią vokalą (kartu su Neda Malūnavičiūte ir Egidijumi Sipavičiumi).

Rūta profesionaliai domisi ir džiazo muzika. Ne kartą dalyvavo tarptautiniuose šalies džiazo festivaliuose („Šiauliai Jazz 2001“, „Kaunas Jazz 2003“, „Šiauliai Jazz 2004“).

Dainininkės Rositos Čivilytės žodžiais, „R.Ščiogolevaitė viena iš nedaugelio jaunosios kartos vokalisčių Lietuvoje, gebančių profesionaliai dainuoti ne tik popmuziką, bet ir įvairios stilistikos bei žanrų muziką. Klausantis jos yra visiškai aišku, jog dainininkė įvaldžiusi muzikinio rašto pagrindus, laisvai interpretuoja bei frazuoja. Jai nestinga artistiškumo bei kūno kalbos. Tokių talentingų asmenybių trūkumas Lietuvoje aiškus ir neginčijamas, todėl rekomenduočiau remti ir globoti R.Ščiogolevaitę kaip perspektyvią dainininkę, kuri gali ginti Lietuvos muzikinį vardą ne tik mūsų šalyje bet ir už jos ribų“.

Talkins talentingas pianistas...

Betgi ir kiti koncerto dalyviai ir Rūtos partneriai pasirodyme publikai šį penktadienį - irgi ne iš kelmo spirti.

P.Zdanavičius profesionalus, nepaprastai talentingas pianistas, turintis puikią skambinimo techniką. Jo skambinimas pasižymi išpuoselėta klasikine garso kultūra, virtuoziškumu, lankstumu bei melodingumu. Muzikuoti Paulius mokėsi Birštono meno mokykloje, vėliau, tėvo iniciatyva - M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje, prof. E.Ignatonio vadovaujamoje fortepijono klasėje. Nuo 1999 metų studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2003 m. ten įgijo fortepijono specialybę ir bakalauro laipsnį (doc. Z.Ibelhauptas), o 2008 m. baigė džiazo atlikėjo magistro studijas (doc. A.Anusauskas).

P.Zdanavičius yra grojęs Kauno, Birštono džiazo, Pažaislio muzikos, Kristupo vasaros festivaliuose. Su įvairiomis džiazo grupėmis koncertavo Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Ispanijoje ir kitose Europos šalyse.

...ir trimitininkas su bosistu

Trimitininkas V.Skudas 2000 m. yra dalyvavęs „Vilnius Jazz” su jauniausia festivalio istorijoje grupe „Jazz Pictures“. Vytautas baigė B.Dvariono muzikos mokyklą, Vilniaus J.Tallat-Kelpšos konservatoriją, Vilniaus kolegiją. Šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Su Vilniaus kolegijos projektu trimitininkas dalyvavo Vladimiro Čekasino projekte „Balandžio Charono pica”, pristatytame Birštono džiazo festivalyje. Jis muzikuoja su P.Zdanavičiumi, Maksimu Perepelica, Dariumi Rudžiu, Evelina Sašenko, R.Ščiogolevaite, Giedre Kilčiauskiene, Baiba Skurstene, Eduardu Armonu, Eugenijumi Kanevičiumi, Vyčiu Nivinsku bei kitais.

E.Kanevičius - vienas universaliausių Lietuvos džiazo bosistų, meistriškai atliekantis plačios stilistinės amplitudės muziką - nuo radikalaus free iki melodingo mainstream. Išradingas muzikas, vienodai puikiai valdantis ir akustinį, ir elektrinį bosą, savo tembrinę paletę dar papildo elektroniniais priedais, gitara, trimitu, perkusiniais instrumentais ir balsu. Jo grojimas išsiskiria harmoniniu bei polifoniniu mąstymu, o kūryba linksta į savitą muzikos filosofiją, ypač ryškią jo sakraliniuose džiazo projektuose. Per 20 metų džiazo scenoje E.Kanevičius yra grojęs bemaž su visais Lietuvos džiazo kūrėjais, muzikuoja ir su kitų šalių džiazmenais. Bosistas taip pat groja solo, komponuoja giesmes, muziką vaikams.

R.Ščiogolevaitės su šaunia kolegų muzikantų trijule koncertas - gegužės 7 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje. Bilietai - po 30 ir 20 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių