Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinėje įkurtas privatus operos teatras

2012-09-27 21:57
Sostinėje įkurtas privatus operos teatras
Sostinėje įkurtas privatus operos teatras / Gedimino Bartuškos nuotr.

Žymūs meno ir muzikos veikėjai ketvirtadienį paskelbė kuriantys Vilniaus miesto operos teatrą.

Vilniaus miesto opera bus antrasis operos teatras Vilniaus mieste, tačiau teatro įkūrėjai pabrėžia, jog jų tikslas tikslas nėra konkuruoti su Lietuvos nacionaliniu operos ir baleto teatru (LNOBT).

Kaip ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė viena Vilniaus miesto operos įkūrėjų režisierė Dalia Ibelhauptaitė, šis operos teatras skiriasi nuo Nacionalinio operos ir baleto teatro, nes yra finansuojamas privačių lėšų ir yra nerepertuarinis operos teatras.

Vilniaus miesto operos pagrindiniai įkūrėjai ir didžioji dalis kolektyvo yra “Bohemiečiai”, kurie kūrė spektaklius iki šiol.

Permainų reikėjo todėl, jog vadindamiesi tiesiog “Bohemiečiais” atlikėjai (operos solistai Asmik Grigorian, Edgaras Montvidas ir kiti) savo kolegoms kitose šalyse sunkiai galėjo paaiškinti tai, ką jie daro.

“Bohemiečiams" atėjo laikas išaugti iš paauglystės, kaip jūs matote, šitas kolektyvas jau truputėlį į šortus nebetinka, manau, kad tą svajonę, kurią turėjome mes jau pasiekėme ir dabar atėjo laikas, kai mes visi turime labai daug dirbti, kad parodytume pačią aukščiausią meninę kokybę ir pasidalinti ta pasiekta branda, menine branda, kurią čia visi mes turime,”- sakė D.Ibelhauptaitė.

Oficiali Vilniaus miesto operos įkūrimo data yra 2012 m. liepos 11 diena, jos steigėjai – Dalia Ibelhauptaitė, Asmik Grigorian ir verslininkas Tomas Kučinskas.

Teatro direktoriumi paskirtas Gediminas Šeduikis, muzikiniu vadovu ir vyriausiuoju dirigentu – Gintaras Rinkevičius, vizualiųjų menų vadovu – Juozas Statkevičius, meno vadove – Dalia Ibelhauptaitė.

Be šių žmonių, kurie ir iki tol dirbo kartu vykdydami bendrus projektus, teatras turės ir teatro valdybą, kurią sudarys 15 žmonių. Tai verslininkai, menininkai ir solistai, tarp kurių - solistai A.Grigorian, E.Montvidas, S.Stonytė, L.Pautienius, verslininkai T.Kučinskas, A.Avulis, N.Dagilis, R.Viršilas.

Vertindama teatro valdybos sudėti A.Grigorian teigė, kad D.Ibelhauptaitei pavyko surinkti “stiprių asmenybių komandą ir tai yra pats didžiausias šio teatro laimėjimas.”

Be viso kito šis teatras yra išskirtinis tuo, jog tai vienintelis privatus teatras Lietuvoje, kuris pasirašė sutartį su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru.

“Šiandien ir vakar yra labai svarbios dienos mano gyvenime, nes kuriame jau antrą kūdikį, man labai svarbu buvo kurti simfoninį orkestrą ir to laiko aš nepamiršiu, kaip nepamiršiu ir šių dienų, kai Vilniaus operos teatras pradėjo gyvuoti oficialiai. Ir norėčiau pasakyti, kad muzika yra labai svarbi ir tikiu, jog ji padės Lietuvos kultūroje atsirasti daugiau optimizmo,”- teigė G.Rinkevičius.

Pirmasis oficialus Vilniaus miesto operos teatro pasirodymas vyks pirmadienį, spalio 1 dieną, Siemens Arenoje ir bus skirtas mokytojams.

Teatro tikslas sukurti po 2-3 naujas operas kiekvienais metais ir per 5-erius metus pastatyti bent 15 naujų operų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų