Pereiti į pagrindinį turinį

Virtualus Š.Nako muziejus – Klaipėdoje

2010-11-24 00:17
Virtualus Š.Nako muziejus – Klaipėdoje
Virtualus Š.Nako muziejus – Klaipėdoje / Zenekos nuotr.

Trečiadienį Klaipėdoje bus pristatyta Šarūno Nako multimedijos instaliacijų paroda „100 istorijų: Nacionalinis muzikos legendų muziejus“.

Tai yra pirmasis konceptualus bandymas išryškinti įdomiausius lietuvių nacionalinės muzikos istorijos momentus, koncentruojant juos į kryptingą vaizdinį ir informacinį srautą. Naudojama gausi dokumentinė medžiaga, nuotraukos, fragmentai iš kino ir garso archyvų, apimantys bemaž visą nacionalinės muzikos šimtmetį. Vaizdai pateikiami ekranuose, išdėstytuose erdvėje tarsi eksponatai muziejuje. Lankytojai galės stebėti autentiškas kronikas, žiūrėti trumpus specialiai nufilmuotus siužetus, klausytis muzikos, skaityti tekstus.

Šis virtualus muziejus yra kompaktiškas lietuvių muzikos istorijos gidas, sukurtas ne „rūškanu veidu“, kaip kad įprasta, bet gana linksmai gretinant pakankamai tolimus, kartais prieštaringus dalykus. Kita vertus, tai yra ir savotiška Lietuvos muzikos istorijos „mitokūra“, „trūkstamų epizodų“ atkūrimas, kai tenka remtis ne tik faktais, bet ir legendomis ar net apkalbomis. Šiuo požiūriu, muziejus pats kuria naujas istorijų versijas: sunku būtų paneigti, kad tai nėra pagrindinė jo paskirtis, nes tik gyva siužetų apytaka gali užtikrinti natūralų domėjimąsi istorija ir dabartimi.

Parodos pristatymas – lapkričio 24 d. 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1). Veiks iki gruodžio 19 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų