2019 - uosius grupė Seimo narių siūlo skelbti J. Naujalio metais

Grįžti į straipsnį

Rasa

Rasa portretas
Tikrai sveikintina iniciatyva. Tikiuosi ji bus palaikyta. Juk "Lietuva brangi" žino visi tautiečiai, bet ar žino, kas ją paršė - drįsčiau abejoti!

Viltis

Viltis portretas
Idėja sveikintina.Tikėtina, kad ji bus palaikyta. Mano siūlymas - į minėjimo programos komisiją įtraukti muzikologus, chorvedžius,kurių patirtys garantuotų ne formalų, o kūrybingą ir įsimintiną turinį.

Audrone

Audrone portretas
Puiku,kad metai bus paskirti kompozitoriui Juozui Naujaliui,nes jis nuveikė daug reikšmigų darbų:Kaune įsteigė vargoninkų kursus,muzikos mokyklą,įsteigė pirmąją natų knygyną,pradėjo leisti pirmąjį lietuvišką muzikos laikraštį "Vargininkas",subūrė "Dainos" chorą išaugusį į "Dainos" draugiją,buvo vienas iš organizatorių ir vyriausias dirigentas Lietuvos Dainų šventėje 1924m.

Egidijus

Egidijus portretas
Būtų gražus šimtmečio akcentas. Juk Naujasis - vienas iš šimtmečio simbolių

Daina

Daina portretas
Tai asmenybė, kurios nuopelnai yra neištrinami iš Lietuvos kultūrinio gyvenimo. Palaikau šią iniciatyvą!

Saulė

Saulė portretas
Tai būtų nuostabus žingsnis Kaunui siekiant kultūros sostinės vardo. J. Naujalis-iškili asmenybė, palikusi didelį pėdsaką lietuvių muzikos plotmėje.

Rokas

Rokas portretas
Nusipelnes zmogus. Tikimes, kad paskelbs.

Alina

Alina portretas
Tikrai būtų labai graži inciatyva. Lietuvos muzikos patriarchas, beje, 1919m( 100- metis,), paklojęs pamatus Lietuvos valstybės muzikos mokyklai. Tai būtų kaip ir dviguba sukaktis.

Galerijos

Daugiau straipsnių