Pereiti į pagrindinį turinį

Dainuos prancūziškas balades (programa)

2011-03-29 19:41
Dainuos prancūziškas balades (programa)
Dainuos prancūziškas balades (programa) / Organizatorių nuotr.

Į romantiškų jausmų sūkurį antradienį klaipėdiečius, o vėliau panevėžiečius, kauniečius bei vilniečius įtrauks prancūziškų meilės baladžių vakaras „Je t‘aime“.

Svaiginanti Prancūzijos dvasia, pavasario kvapas ir visur tvyrantis meilės jausmas. Šias nuotaikas pirmiausia uostamiestyje pasiryžę paskleisti prancūziškų meilės baladžių vakaro „Je t‘aime“ atlikėjai. Žaismingas trio – autorinių baladžių atlikėjas Vygantas Kazlauskas, Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovausianti Evelina Sašenko bei prancūzų dainininkas ir komikas Laurent Secco – kovo 29 d. 19 val. pasirodys Klaipėdos koncertų salėje. Romantiškas projektas, kurio įspūdį sustiprins ir jam sukurtos vaizdo projekcijos, įtrauktas į Frankofonijos dienų programą. „Je t‘aime“ koncertai kovo 29 – balandžio 1 dienomis taip pat aplankys Kauną, Panevėžį ir Vilnių.

„Norime, kad jausmingas pavasario ir muzikos vėjas pabudintų kuo daugiau saulės ir šilumos išsiilgusių širdžių, todėl neatsitiktinai pasirinkome romantišką meilės temą. Smagu, jog šis koncertų turas sutapo su Frankofonijos dienomis, tad norėdami pakviesti kuo daugiau norinčių susipažinti su prancūziška kultūra, nusprendėme pasirodymus rengti keliuose miestuose“, – sakė vakaro sumanytojas dainininkas ir režisierius V.Kazlauskas, Lietuvos publikai pažįstamas iš bardų festivalių, įvairių pasirodymų ir televizijos projektų.

Romantišką vakarą jam padės kurti džiazo dainininkė, įvairių konkursų nugalėtoja E.Sašenko bei prancūzų atlikėjas L.Secco. Prancūziškos muzikos mėgėjų širdis kaitins ne tik jų atliekami kūriniai iš Dalida, Edith Piaf, Yves Montando, Jacques Brelio, Henri Salvadoro repertuaro, bet ir autorinės L.Secco bei V.Kazlausko dainos prancūzų kalba.

„Vygantui pasiūlius prisijungti prie šio projekto, sutikau iš karto. Pavasarį norisi džiaugtis, mylėti, dainuoti. Tikiuosi, kad mus visus tris vienijanti meilė muzikai užkrės ir klausytojus, kurie koncertų metu pasijus lyg vienoje iš jaukių Paryžiaus kavinaičių“, – kalbėjo E.Sašenko, savo gerbėjus jau spėjusi papirkti neeiliniu balsu ir dainomis iš vienos garsiausių prancūzų dainininkių E.Piaf repertuaro.

V.Kazlauskas ir E. Sašenko scenoje susitinka nebe pirmą kartą – 2009 m. pavasarį įvyko jų prancūziškos muzikos duetų premjera, o 2010-aisiais jie koncertavo Šv. Kotrynos bažnyčioje. O su L.Secco Lietuvos muzikos mėgėjai turėjo progą susipažinti dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“. Susitikimas su V.Kazlausku uostamiesčio muzikos mėgėjams bus pirmasis.

Atlikėjams akompanuos žinomi gitaristai Tomas Varnagiris ir Audrius Piragis, ansamblio „Rendez-vous“, atliekančio E.Piaf melodijas, akordeonistas Nerijus Bakula bei perspektyvus perkusininkas Martynas Lukoševičius. Renginiui dar daugiau žavesio suteiks Vido Drėgvos darbais paremtos vaizdo projekcijos. 

Koncertų „Je t‘aime“ programa

Kovo 29 d. 19 val. – Klaipėdos koncertų salėje (Šiaulių g. 36).

Kovo 30 d. 19 val. – Panevėžio bendruomenių rūmuose (Kranto g. 28).

Kovo 31 d. 19 val. – Kauno lėlių teatre (Laisvės al. 87A).

Balandžio 1 d. 19 val. – Vilniaus Mažajame teatre (Gedimino pr. 22).

Bilietais prekiauja www.bilietai.lt, kaina – nuo 25 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų