Džiazo gerbėjams Šiaurės šalyse – lietuviška kalėdinė dovana

  • Teksto dydis:

Artėjant Kalėdoms, praėjusį ketvirtadienį, gruodžio 9 d., trijose Šiaurės šalyse – Švedijoje, Suomijoje ir Danijoje – įvyko ketvirtosios nuotolinių koncertų ciklo  #coolsoundsLT  dalies „Episode 4“ premjera.

Nuotoliniame koncerte „Episode 4“ pristatoma aukštos kokybės džiazo, eksperimentinės, fusion, neo soul, klezmer ir indie muzikos sintezė. Tai originali Lietuvos kūrėjų muzika, kurią atlieka išskirtiniai džiazo atlikėjai iš Lietuvos.

Šiame koncerte pristatomas kompozitorius, dainininkas ir vienas žymiausių pianistų Lietuvoje Giedrius Nakas. Čia galima išgirsti kompozicijas iš 2021 m. išleisto džiazo albumo „The Dream I Forgot“, kur muzika balansuoja tarp džiazo, klasikos, roko bei filmų muzikos ribų, taip sukuriant įtraukią atmosferą, išlaikant gyvumą, natūralumą.

Vaizdo koncerte „Episode 4“ girdėsite ir daugkartinius jaunųjų atlikėjų konkurso „Garažas“ prizininkus – džiazo grupę „John’s Shower Band“, kuri tyrinėja alternatyvius, dažnai eksperimentinius garsus, margindama savo kūrybą tradicine ir netradicine muzikine kultūra. Taip pat išgirsite kvinteto „Dargana“ lietuviško oro įkvėptą muziką, kuri sujungia melancholiškus tekstus su neo soul, indie ir džiazo muzikos motyvais, kad išgautų savitą skambesį. Koncerte skamba ir klezmer muzika, kurią atlieka energingoji grupė „Rakija Klezmer Orkestar“. Taip pat pristatomas dviejų bendraminčių – K. Gikomo ir K. Jušinsko – elektroakustinis projektas „DJ Extended feat. Kazimieras Jušinskas“, kuris visus stebina netradiciškai išgaunamų skambesių palete ir garsiniais netikėtumais.

„Visada svarbu, kad muzika rastų savo klausytojus, tad už sklaidos pagalbą esu dėkingas organizatoriams. Tikiuosi, kad ši iniciatyva gyvuos ir toliau, padės visiems atrasti naujus, aktualius ir įdomius kūrėjus”, – sako kompozitorius, atlikėjas G. Nakas.

Projektą  #coolsoundsLT, kurio tikslas – pristatyti iškilius Lietuvos muzikos atlikėjus ir jaunuosius talentus Šiaurės šalių auditorijai, inicijavo ir koncertą organizavo kultūros atašė Švedijoje, Suomijoje ir Danijoje Liana Ruokytė-Jonsson, bendradarbiaudama su Lietuvos džiazo federacija, „Wide Wings“, Šiaulių džiazo festivaliu, Vilniaus džiazo festivaliu, „NOVUS Music Incubator“, VšĮ „Neatšaukti atidarymai“ ir danų organizacija „Swinging Europe“. Koncertų ciklą  #coolsoundsLT  remia Lietuvos kultūros institutas.

Šio koncerto pasiklausyti galima bet kuriuo metu  „Youtube“ kanale. Koncertas liks archyve su nuolatine prieiga. Ten pat rasite nuorodas į koncerte dalyvaujančių grupių atliekamą muziką įvairiose skaitmeninėse platformose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių