Gauti stipendijas siekia dar per 1,3 tūkst. menininkų

Gauti individualias Lietuvos kultūros tarybos skiriamas stipendijas siekia dar per 1,3 tūkst. menininkų.

Kaip BNS sakė Lietuvos kultūros tarybos administracijos direktorius Mindaugas Bundza, tai – jau trečiasis kvietimas šiemet teikti paraiškas menininkams dėl stipendijų.

„Baigėsi konkursas, ekspertai vertina ir liepos pabaigoje arba rugpjūčio pačioje pradžioje bus paskirstyti 1,3 mln. eurų stipendijų. Esame sulaukę per 1300 paraiškų, numatyta apie 750 stipendijų, tad dalis atkris“, – teigė M. Bundza.

Kultūros tarybos duomenimis, daugiausia – 353 – paraiškų pateikė muzikos kūrėjai, dar 192 – dailės, 152 – tarpdisciplininio meno, 166 – teatro ir 139 literatūros kūrėjai.

Konkurse aktyviai dalyvavo ir 82 fotografijos, 75 dizaino, 43 šokio, 40 tautodailės, 28  kultūros paveldo ir 24 architektūros atstovai.

Sulaukta ir kelių paraiškų muziejų, cirko, bibliotekų sritims.

Pateiktas paraiškas vertins viešo konkurso būdu atrinkti ir, remiantis regioniškumo atstovavimo principu, į darbo grupes pagal kompetencijas suskirstyti kultūros ir meno ekspertai.

Anot M. Bundzos, šiemet per du etapus menininkų stipendijoms jau paskirstyta daugiau kaip 2,2 mln. eurų, o sudėjus dar ir kitas paramos formas, iš viso individualiems kūrėjams bus išdalyta per 4,5 mln. eurų.

„Tai daugiau nei tris kartus daugiau nei įprastai. Dėl stipendijų teikti paraiškas galėjo visi individualūs kūrėjai, nepriklausomai nuo statuso, meno rūšies“, – sakė jis.

Vyriausybė įvairioms priemonėms, nukreiptoms į kultūros sektoriaus atsigavimą po koronaviruso, yra numačiusi 25 mln. eurų, dar daugiau nei 43 mln. eurų kultūros infrastruktūros plėtrai ir atnaujinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
babkiu isisavinimo is biudzeto budas stipendijos, kam tas jusu tariamas menas tepliones reikalingas,manot kad busit geresni menininkai gave stipendija,nesamone, geriems menininkams nereik jokiu stipendiju,ju darbai ir be stipendiju paklausus!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių