Kanų kino festivalyje įvyko M. Kvedaravičiaus filmo „Mariupolis 2“ pasaulinė premjera

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį 75-ajame tarptautiniame Kanų kino festivalyje įvyko lietuvių režisieriaus Manto Kvedaravičiaus dokumentinio filmo „Mariupolis 2“ pasaulinė premjera.

Paskutinio Mariupolio mieste, Ukrainoje, kovo pabaigoje nužudyto režisieriaus M. Kvedaravičiaus filmo pristatymas įvyko oficialioje specialių seansų programoje „Kanų premjeros“.

„Mariupolis 2“ yra antras M. Kvedaravičiaus filmas, pradėtas kurti, bet nespėtas baigti dėl režisieriaus žūties. Tai – kūrinys mozaika, skirtas kasdienybės akimirkoms mieste, išgyvenančiame karą. Pirmasis „Mariupolis“ buvo sukurtas 2016 m., jo premjera vyko tarptautiniame Berlyno kino festivalyje, programoje „Panorama Dokumente“, filmas dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Honkonge, Varšuvoje, Lozanoje, Nione.

M. Kvedaravičiaus „Mariupolis 2“ pasakoja apie čia ir dabar naikinamo miesto kasdienybę. Filmą į Kanų premjerą palydi žodžiai, atskleidžiantys, kokie jausmai ir mintys M. Kvedaravičiui tapo postūmiu vėl sugrįžti į Rusijos okupantų naikinamą Mariupolį.

Pagrindiniai „Mariupolio 2“ prodiuseriai – Lietuvos kino gamybos kompanijos „Extimacy Films“ ir „Studio Uljana Kim“. Kuriant filmą dalyvavo ir prie ankstesnio M. Kvedaravičiaus filmo „Mariupolis“ prisidėję prodiuseriai Nadia Turincev („Easy Riders Films“, Prancūzija) ir Thanassis Karathanos („Twenty Twenty Vision“, Vokietija).


Šiame straipsnyje: kinasMantas KvedaravičiusMariupolis 2Kanų kino festivaliskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių