Kėdainiuose vyks Č. Milošo festivalis, bus apdovanoti „Kultūros versmės“ nugalėtojai

  • Teksto dydis:

Antradienį Kėdainiuose prasideda ketvirtą kartą organizuojamas Česlovo Milošo festivalis, taip pat bus apdovanoti konkurso „Kultūros versmė 2019“ nugalėtojai.

Festivalį pradės diskusija „Tėvynės ieškojimas gimtojoje Europoje“. Joje dalyvaus poetas, publicistas Tomas Venclova ir dienraščio „Gazeta Wyborcza“ vyr. redaktorius, vienas iš „Solidarumo“ judėjimo Lenkijoje lyderių Adamas Michnikas, pranešė Kėdainių rajono savivaldybė.

Festivalio metu taip pat bus pristatomi istorikų ir literatūrologų pranešimai, vyks klasikinės, džiazo, šiuolaikiškai aranžuotos lietuvių ir kitų tautų liaudies muzikos koncertai.

Pirmą kartą festivalio dėmesio centre bus ne tik Č. Milošo, bet ir kito iškilaus lietuvių kilmės intelektualo Jerzy'o Giedroyco (Ježio Giedroico) asmenybė, todėl festivalio renginiai vyks ne tik Kėdainiuose, bet ir Molėtų krašte.

1911 metais Šeteniuose, Kėdainių rajone, gimęs Č. Milošas mokyklą ir universitetą baigė Vilniuje, vėliau persikėlė į Varšuvą, iš socialistinės Lenkijos pasitraukė į Vakarus. 1980 metais poetui, eseistui įteikta Nobelio literatūros premija. Į Lenkiją Č. Milošas grįžo kritus „geležinei uždangai“, mirė 2004 metų rugpjūtį Krokuvoje.

Šiemet Č. Milošo festivalio dalimi tapo ir konkurso „Kultūros versmė“ nugalėtojų apdovanojimas. Dėl koronaviruso jis perkeltas iš Kultūros dienos.

Šio konkurso tikslas – skatinti kultūros srityje dirbančių bei kultūriniame gyvenime dalyvaujančių žmonių iniciatyvas, įvertinti kultūros darbuotojus ir kitus kultūros puoselėtojus, savo veikla padedančius plėtoti rajono kultūrą, už reikšmingą kultūrinę meninę veiklą, kultūrines iniciatyvas, etninės kultūros puoselėjimą bei tradicijų išsaugojimą.

Kultūros bei nevyriausybinės organizacijos Kėdainių rajono savivaldybės organizuoto konkurso „Kultūros versmė“ penkioms nominacijoms pateikė 32 pretendentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių