Laidoje „Stop juosta“ geriau pažinsite buvusius itin populiarius Kauno restoranus

  • Teksto dydis:

Šios savaitės laidos „Stop juosta“ maršrutas nr. 106 –  „Trys mergelės“, „Kaukas“,  „Pasimatymas“ ir „Žalias kalnas“.

Šio maršruto veikėjai: architektūros istorikė Jolita Kančienė, muzikantai, atlikėjai Aida Zabotkaitė ir Alius Varnagiris, atlikėjas, dainų autorius Robertas Jasinskas bei architektė Viktorija Jakučiūnienė.

Keliausime į miegamuosius Kauno rajonus, kur sovietiniais laikais išaugo tipinių daugiabučių namų kvartalai. Naujuose miesto rajonuose buvo statomi restoranams ir kavinėms skirti sovietinio modernizmo stiliaus pastatai, kuriuose įsikūrė tokios kauniečių ir miesto svečių pamėgtos vietos kaip „Trys mergelės“, „Pasimatymas“, „Kaukas“ ir „Žalias kalnas“.

Laidoje „Stop juosta“ žiūrovų laukia unikalūs kadrai iš „Trijų mergelių“ archyvo ir netikėti radiniai ant buvusio restorano stogo. Sužinosite apie tai, kaip neobarokinė tarpukario architekto Felikso Vizbaro pilaitė virto prestižiškiausiu mieste „Kauko“ restoranu, kuriame svečiavosi ir pats legendinės rašytojos Agatos Kristi personažas Erkiulis Puaro.

Taip pat išgirsite apie pirmąjį naktinį klubą Sovietų Sąjungoje, „bigbytą“, Aidą Zabotkaitę ir apie tai, kaip įtaką lietuviškoms muzikinėms grupėms darė politiniai įvykiai mieste. Apie nuolatinį anšlagą žymiausiuose Kauno restoranuose, išskirtines muzikines programas bei tai, kodėl restoranų muzikantams buvo draudžiama net atsisėsti su koncertine apranga.

Laida „Stop juosta“ – sekmadienį, vasario 16 d., 11 val. per LRT PLIUS.


Šiame straipsnyje: stop juostalaidalaidos anonsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių