Laidos „Stop juosta“ kūrėjai siūlo geriau pažinti garsų Vilniaus restoraną ir kavinę

  • Teksto dydis:

Šios savaitės laidos „Stop juosta“ maršrutas nr. 109 – Vilnius. „Tauro ragas“ ir kavinė „Tauras“.

Šio maršruto veikėjai: architektas, profesorius Algimantas Mačiulis ir Vilniaus miesto tyrinėtojas bei knygų autorius Darius Pocevičius.

Laidos „Stop juosta“ komanda apsilankys viename žymiausių architekto, prof. A. Mačiulio darbų – alaus restorane  „Tauro ragas“, į kurį pateksite netradiciniu būdu – žemyn galva. Įdomu tai, kad pastato projektai keitėsi tris kartus, o statyba truko net 11 metų. Sužinosite apie „vamzdžio mitą“ ir tai, kaip pagrindinė Vilniaus girdykla virto populiariu neobrutalistinio stiliaus restoranu. Taip pat apie pirmąjį specializuotą alaus barą Lietuvoje bei kiek alaus į dieną sovietmečiu pagamindavo „Tauro“ gamykla.

Laidos kūrėjai aplankys ir kitą šalia Tauro kalno esantį sovietinės architektūros objektą – „Tauro“ kavinę. Čia išlikusi išskirtinė vertybė – garsaus Lietuvos dailininko Laimučio Ločerio Sgrafito freskų technikos kūrinys. Sužinosite, kodėl šiandien verktų šis žymusis Lietuvos monumentalistas. Žiūrovų taip pat lauks išskirtiniai video kadrai iš žymiosios sovietmečio kavinės „Neringa“.

Apie ydingą tendenciją atgavus nepriklausomybę keisti kiekvieno architektūrinio objekto interjerą, naikinamus dailės kūrinius ir sovietmečiu tęsiamas Kauno moderniosios architektūros tradicijas – laidoje „Stop juosta“, rodomoje kovo 8 d., sekmadienį, 11 val. per LRT PLIUS.


Šiame straipsnyje: stop juostalaidalaidos anonsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių