Mirtis scenoje – septyni šou pasaulio žmonės, mirę viešai

  • Teksto dydis:

Nemažai šou pasaulio žvaigždžių turi keistą svajonę – mirti ant scenos. Ši romantiška, bet vis tiek kvailoka svajonė yra labiau paplitusi nei manote. Ir taip jau yra nutikę šimtus kartų.

Menininkai jums sakys, kad nesijaudina, tačiau scena kelia didžiulį jaudulį. O kur dar kelionės, vakarėliai, žalingi įpročiai, paplitę tarp žvaigždžių. Kartais širdis tiesiog neatlaiko. Ir kartais žmogus susmunka šimtų ar net tūkstančių žiūrovų akivaizdoje ir niekas nepastebi.

Prancūzų operos solistas, stiprus bosas Armandas Castelmary 1897 metais sukniubo Niujorko Metropoliteno operoje. Publika buvo sužavėta – dainininkas mirė aidint ovacijoms, nes visi manė, kad tai buvo tiesiog genialus potėpis puikiojoje operoje „Marta“.

Žurnalistas ir radijo laidų vedėjas Alexanderas Woollcottas 1943 metais su keturiais pašnekovais kalbėjosi apie Adolfą Hitlerį. Laidos metu 56-erių vyras patyrė širdies smūgį ir buvo skubiai išgabentas į ligoninę. Jo pašnekovai tęsė laidą, o klausytojai taip nieko ir neįtarė. Keli žmonės manė, kad aršus kritikas A. Woollcottas yra neįprastai tylus.

Iliuzionistas Tommy Cooperis mirė 1984 metais – jis patyrė širdies smūgį vienos televizijos laidos filmavime su gyva auditorija. Kai T. Cooperis susmuko, publika kurį laiką juokėsi. T. Cooperio asistentė taip pat šypsojosi, nes T. Cooperis dažnai tyčia dėl juoko savo iliuzijas atlikdavo nesėkmingai. Tik šįkart tai nebuvo improvizacija.

Amerikiečių komikas ir dainininkas Dickas Shawnas mirė 1987 metais San Diege. Prieš besijuokiančią auditoriją jis gulėjo kelias minutes, kol nieko nesuprantantys žmonės šūkčiojo „kiek laiko tai truks?“, „kas nors, paimkit jo piniginę!“ ir panašias replikas. Galiausiai, kai žmonės suprato, kas vyksta, padėti D. Shawnui jau nebuvo įmanoma.

Tiesa, tokioms nelaimėms žiūrovai nebūtini. Aktorius Reddas Foxxas 1991 metais susmuko serialo „Karališka šeima“ filmavimo aikštelėje. Krisdamas jis dar bandė pagriebti kėdę, todėl jo širdies smūgis atrodė kaip nuvalkiota serialo ištrauka. Aktoriaus bendradarbiai kurį laiką nekreipė dėmesio, manydami, kad R. Foxxas kvailioja – jo personažas seriale dažnai vaidindavo, kad patiria širdies smūgį.

Komikas Ianas Cognito mirė nuo širdies smūgio 2019-aisiais. Pasirodymo metu jis atsisėdo ant kėdės ir atsilošęs mirė. Žiūrovai kurį laiką į tai reagavo labai šaltai, kartais pasigirsdavo ir juokas.

Ir čia – tik keli pavyzdžiai. Daugybė kitų šou pasaulio žmonių – aktorių, komikų, dainininkų, netikrų imtynių žvaigždžių – mirė priešais nieko nesuprantančias auditorijas. Kai kurie sulaukė plojimų, kiti – juoko, o treti – raginimų nedelsti ir tęsti pasirodymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių