P. Domingo: mūsų darbas – privilegija

  • Teksto dydis:

„Galiu pasakyti, kad mums, dainininkams, visada sekasi, nes pasaulyje yra labai daug sunkių darbų. Mūsų darbas – privilegija, juk galime daryti žmones laimingus“, – sako ispanų tenoras Placido Domingo.

Į susitikimą su operos karaliumi, ispanų tenoru P. Domingo kviečia pirmoji šio sezono LRT PLIUS pokalbių ciklo „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ dalis šį sekmadienį, spalio 13 d., 21 val.

Vienintelį Lietuvoje interviu jis davė dar prieš tai, kai pasaulio spaudoje jam pažiro kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo.

50 skambių sezonų „Metropolitan“ operoje Niujorke, 14 „Grammy“ apdovanojimų, operą pasaulyje išgarsinęs „Trijų tenorų” projektas su Luciano Pavarotti ir Jose Carreras – tai tik dalis jo pasiekimų. Auksinis atlikėjo repertuaras skamba šalia kitų garsiausių operinio Olimpo vardų. Pokalbyje P. Domingo prisimins prieš metus anapilin iškeliavusią divą Montserrat Caballé, su kuria vienintelė iš lietuvių yra dainavusi laidos vedėja Nomeda Kazlaus.

„Kartu dainavome daugelyje teatrų, įrašinėjome diskus. Nuostabūs prisiminimai. Montserrat balsas – neįtikėtino grožio ir šilumos,“ – sako P. Domingo.

600 koncertų dirigavęs, penkis tūkstančius vakarų dainavęs P. Domingo teigia: „Teatre svarbą praranda religijų skirtumai, rasė, politinės pažiūros – visus mus jungia muzika.“

Operos grandas prisimins vargingą jaunystę ir ilgas savo pašaukimo paieškas. „Galiu pasakyti, kad mums, dainininkams, visada sekasi, nes pasaulyje yra labai daug sunkių darbų. Mūsų darbas – privilegija, juk galime daryti žmones laimingus“, – sako jis.

„Su maestro kalbėsime ne tik apie muziką. Taip pat – apie Formulę-1, futbolą ir koridą“, – pasakoja N. Kazlaus.

Kitose šio sezono „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ laidose matysime pokalbius su spalvinguoju Balkanų muzikos chuliganu Goranu Bregovičiumi, įkūrusiu „Vestuvių ir laidotuvių orkestrą“, lygių teisių advokate kanadiečių dirigente Keri-Lynn Wilson, grupe „Enigma“, rašytoja Joanne Harris, pagal kurios knygą sukurtas populiarus filmas „Šokoladas“ ir daugelis kitų. Išgirsime ir paskutinį prieš mirtį garsaus latvių menininko Andrejs Žagars televizinį interviu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių