Panemunės pilyje – iškirtinis kultinės grupės „De-Phazz“-K. Friersono koncertas

  • Teksto dydis:

Lietuvos džiazo gerbėjams puikiai pažįstamas atlikėjas Karlas Friersonas pasirodys Panemunės pilyje – vyks tarptautinio Tauragės džiazo festivalio išvažiuojamame koncertas.

Neretai K. Friersonas pristatomas kaip vokiečių ir amerikiečių atlikėjas. Nors teisingiau jį būtų pavadinti – pasaulio žmogumi. Gimęs JAV, tarnavęs Vokietijoje dislokuotame amerikiečių dalinyje ir giedojęs jo Gospel chore, K. Fiersonas susipažino su „De-Phazz“ grupės prodiuseriu Pitu Baumgartneriu ir pasiliko Europoje ilgam. Jo koncertiniai keliai driekiasi per visą senąjį žemyną, šimtus festivalių, pasirodymų klubuose, soliniuose koncertuose, miuzikluose.

Tryliką metų gastroliavęs su grupe „De-Phazz“, vėliau K. Friersonas pradėjo sėkmingą solinę karjerą. Kažkada įgytas aktorinis išsilavinimas ir sceninė patirtis, malonus bei sodrus balso tembras, betarpiškas bendravimas su publika, K. Friersonas koncertus daro nepakartojamais ir įsimintinais. Scenoje skamba trip hopas, ice‘s jazz, disco, elektroninis šansonas, paskanintas lotynų ritmais.

Nuo vaikystės svajojęs dainuoti ir keliauti po pasaulį, atlikėjas dėkoja likimui už tai, kad jo svajonė išsipildė. Tuo dėkingumu jis nori pasidalinti ir su Lietuvos klausytojais. Viename interviu paklaustas, kodėl pasiliko gyventi ir kurti Europoje, vokalistas, pedagogas, dainų autorius atsakė, kad senojo žemyno muzikinė scena gerokai liberalesnė nei kur kitur pasaulyje, čia galima likti savimi ir dalintis tuo su žiūrovais. Šį kartą savo energija ir laime improvizacijų meistras K. Friersonas dalinsis su „Tauragės džiazo dienų“ žiūrovais, klausytojais, gerbėjais, vildamasis ir juos padaryti laimingais.

K. Friersonas / Organizatorių nuotr.

Tad geros muzikos mylėtojai, norintys užsikrėsti laimės virusu, kviečiami liepos 7 d. į Panemunės pilį, kur pasirodys improvizacijų virtuozas, sodraus balso savininkas, publikos numylėtinis, energijos bomba ir tikrai laimingas žmogus – atlikėjas Karl Frierson.

Muzikui pritars geriausi Klaipėdos muzikantai: Vykis Vykintas Jasaitis, Gintas Litinskas, Kasparas Petkus, Martynas Šiaulys, Laimonas Urbikas, Almantas Karečka ir auksabalsė Kristina Jatautaitė.

Rekomenduojama pasiimti sulankstomą kėdutę ar patogų sėdmaišį – taip koncertas taps jaukesnis ir patogesnis.

Pasimatome Panemunės pilyje liepos 7 d. / 19 val. Bilietus galima įsigyti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių