Prasideda 58-asis „Poezijos pavasaris“

  • Teksto dydis:

Sekmadienį prasideda 58-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“.

Jis prasidės šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, Nacionalinio Kauno dramos teatro balkone ir Laisvės alėjoje, Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekoje.

Iš viso festivalio metu iki gegužės 29-osios poezijos gerbėjai kviečiami į 125 renginius Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, taip pat vyks nuotoliniai susitikimai su poetais iš JAV, Jungtinės Karalystės, Danijos, Vokietijos, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.

„Įdomioje ir jaunatviškoje festivalio programoje laukia gyvi susitikimai su įvairių kartų poetais, pokalbiai apie literatūrą, skaitymai, poezijos ir muzikos vakarai, literatūros pamokos, ekskursijos, parodos“, – rašoma pranešime.

Rašytojams iš Ukrainos palaikyti rengiami ukrainiečių poezijos skaitymai, taip pat ukrainiečių poetai dalyvaus kituose festivalio renginiuose.

Festivalyje nebus pamiršti ir lietuvių literatūros klasikai – Maironis, Jonas Mekas, Kazys Bradūnas, Janina Degutytė, Algimantas Baltakis ir kiti, jų sukaktys, poezija skambės rašytojų tėviškėse, memorialinėse sodybose, muziejuose.

Į festivalį atvyksta ir iš kitų šalių – JAV, Moldovos, Vokietijos, Vengrijos, Latvijos, Estijos, Sakartvelo, Lenkijos, Ukrainos, Italijos, Prancūzijos.

58-uoju „Poezijos pavasario“ laureatu šiais metais tapo poetas Liudvikas Jakimavičius už eilėraščių rinkinį „Paliktos paletės“, kurį išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Jam gegužės 27 dieną Kaune ir bus įteiktas vienas svarbiausių apdovanojimų – Maironio premija. Šiais metais poetas Liudvikas Jakimavičius už šią knygą pelnė ir Dionizo Poškos premiją.

Festivalyje bus įteiktos literatūrinės Salomėjos Nėries, Jono Aisčio, Zigmo Gėlės premijos ir „Poezijos pavasario“ rengėjų premija už geriausią poezijos knygą vaikams.

Be premijų, kūrėjai bus apdovanoti įvairiais prizais – už eseistiką almanache, už lietuvių ir už pasaulio poezijos vertimus, už literatūros sklaidą, aktoriui skaitovui bus įteiktas Laimono Noreikos prizas ir kita.

Festivalio gerbėjai, negalintys atvykti į festivalio renginius, turės galimybę dalį jų matyti „Poezijos pavasario“ ir Rašytojų klubo paskyrose feisbuke.

Visi festivalio renginiai yra nemokami.

Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ rengėjai – Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas.


Šiame straipsnyje: Poezijos pavasarisknygospoezija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių