Prozos festivalis „Imbiero vakarai“ šiemet vyks internetu

  • Teksto dydis:

Rašytojui Jurgiui Kunčinui atminti skirtas trumposios prozos festivalis „Imbiero vakarai“ šiemet vyks internetu, pranešė Alytaus miesto savivaldybė.

Organizatorių teigimu, gyvų skaitymų įrašai palaipsniui bus prieinami internete nuo lapkričio 26 dienos, 17 valandos.

„Žiūrovų laukia du konkursinės programos skaitymai, o mėgėjams naktinėti vėl bus pateiktas pluoštelis šmaikščių naktinių skaitymų tekstų“, – rašoma pranešime.

Internete bus ir balsavimo sistema, kurioje bus galima balsuoti už labiausiai patikusį kūrinį.

Daugiausiai balsų surinkusio kūrinio autoriui atiteks Publikos premija.

Šiemet specialiai festivaliui sukurtus prozos tekstus skaitys Andrius Jakučiūnas, Birutė Jonuškaitė, Narius Kairys, Akvilė Kavaliauskaitė, Vidas Morkūnas, Gytis Norvilas, Rolandas Rastauskas, Jurga Tumasonytė, Lina Simutytė, Povilas Šklėrius, Alvydas Šlepikas, Saulius Vasiliauskas.

„Džiugu, kad kartu su festivalio senbuviais, gerai žinomais prozininkais, šįkart jame dalyvauja kaip niekad daug jaunų autorių – debiutantų šiemet lygiai perpus“, – teigia organizatoriai.

Prie festivalio prisijungę žiūrovai taip pat galės stebėti „Laureato valandos“ renginio įrašą, kuriame poetė ir prozininkė, literatūros kritikė Virginija Kulvinskaitė-Cibarauskė kalbina vieną iš „Imbiero vakarų“ laureačių Dainą Opolskaitę.

Festivalio dalyvių ir svečių lauks ir virtuali „Atminimo valanda“, kurioje bus galima susipažinti su J. Kunčino kūryba, į ją pažvelgs lituanistė Elžbieta Banytė, kuri taip pat primins ir poeto Kęstučio Navako prozos poetiškumo akcentus.

Tuo metu prozininko Broniaus Radzevičiaus lyriškąją kūrybos pusę pristatys jo kūrybos tyrinėtojas Dainius Vaitiekūnas.

Džiugu, kad kartu su festivalio senbuviais, gerai žinomais prozininkais, šįkart jame dalyvauja kaip niekad daug jaunų autorių.

Interaktyvią meno akciją ir menines staigmenas Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos feisbuko paskyroje pasiūlys alytiškis dailininkas Arūnas Vaitkus.

Nuo 2004-ųjų organizuojamą festivalį tradiciškai užbaigs trumposios prozos kūrinių konkurso laureatų paskelbimas.

Alytaus miesto vardu teikiamos J. Kunčino premijos laimėtojas ir kiti festivalio laureatai bus paskelbti gruodžio 1-ąją.

Festivalio turinys skelbiamas Alytaus J. Kunčino viešosios bibliotekos svetainėje.

Vienas žymiausių šių laikų lietuvių rašytojų ir vertėjų J. Kunčinas gimė 1947 metais Alytuje, Vilniaus universitete baigė germanistiką.

Nuo 1990-ųjų dirbo laikraščių „Lietuvos aidas“, „Valstiečių laikraštis“, „Šiaurės Atėnai“ redakcijose.

J. Kunčinas išleido tradicinės eilėdaros poezijos, apsakymų rinkinių, žymiausias jo romanas – „Tūla“, už kurį skirta Lietuvos rašytojų sąjungos premija.

Rašytojas taip pat kūrė radijo pjeses ir kino scenarijus, eilėraščius vaikams, esė, yra išvertęs daugiau kaip 20 knygų.

Jo kūryba išversta į anglų, vokiečių, rusų, estų, baltarusių, švedų, lenkų kalbas.

J. Kunčinas mirė 2002 metais, palaidotas sostinės Antakalnio kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių