Pereiti į pagrindinį turinį

„Quorum“ vyrai koncertuos Klaipėdoje

2011-06-13 17:53
„Quorum“ vyrai koncertuos Klaipėdoje
„Quorum“ vyrai koncertuos Klaipėdoje / Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį „Per epochas a cappella žingsniu“ su klaipėdiečiais smagiai žengs vyrų vokalinis ansamblis „Quorum“, vadovaujamas Vitalijaus Neugasimovo.

Šis koncertas turėtų patikti ne tik klasikinės muzikos gerbėjams, bet ir jauniesiems klausytojams, tikisi atlikėjai ir organizatoriai.

Kolektyvo programa prasidės nuo viduramžių ir renesanso, per baroką, klasicizmą, romantizmą atvesdama iki šių dienų lietuviškų gaidų, o baigsis „The Beatles“ daina. Įvairiaspalviai senosios ir XX a. muzikos koliažai intriguos atlikimo tikslumu, kūrybingomis aranžuotėmis.

„Mūsų koncepcija – pristatyti kuo įvairesnį muzikinių stilių spektrą, kad kiekvienas klausytojas galėtų rasti kažką patrauklaus. Kitas programos aspektas – švietėjiškas, todėl stengiamės laikytis chronologinės sekos ir muzikinių epochų pristatymo nuoseklumo“, – teigė ansamblio vadovas.

„Quorum“ – šiuo metu vienintelis Lietuvoje profesionalus vyrų ansamblis, dainuojantis a cappella (be instrumentinio pritarimo). Jis aprėpia visą vyriškų balsų spektrą – nuo bosų iki kontratenorų (vyriškų sopranų). Jau šeštus metus gyvuojantį kolektyvą sudaro septyni nariai: V.Neugasimovas (kontratenoras, meno vadovas), Vytautas Gailevičius (kontratenoras), Andrius Jautakis (tenoras), Arturas Šulcas (tenoras), Žilvinas Čaplikas (baritonas), Romanas Savickas (bosas) ir Romualdas Olechnovičius (vokalinė perkusija). Per savo gyvavimo istoriją ansamblis patyrė nemažai permainų – keitėsi sudėtis, meninė koncepcija. Dabar „Quorum“ jau yra plačiai žinomas Lietuvoje kaip įvairių stilių muziką propaguojantis kolektyvas. Jis dalyvavo įvairiuose festivaliuose, populiariose televizijos laidose, dainavo su žymiais Lietuvos solistais, šiemet apdovanotas „Aukso paukšte“ už geriausią debiutą.

Per šešerius gyvavimo metus „Quorum“ įgijo nemažai gerbėjų, jis visada dainuoja gausiai auditorijai. Iš kur toks populiarumas? „Klausytojus turbūt labiausiai traukia savotiška egzotika – dainavimas be instrumento, vyriški balsai ir galbūt natūralumas. Šį jausmą suteikia jau pats a cappella skambesys“, – mano V.Neugasimovas.

„Quorum“ Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) dainuos birželio 16 d. 18 val.

Bilietai – po 15, 20, 30 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų