Rašytojų sąjunga gina M. Ivaškevičių: kūrybos laisvė yra pamatinė

Grįžti į straipsnį

Saulius

Saulius portretas
Ar matė komisija Ivaškevičiaus “ Išvarymą”, ir tą Repšio keiksmų laviną, ar tai dramaturgo Ivaškevičiaus ar rež. Koršunovo kūryba? Kaip ten bebūtų tai nuopelnai teatre!

mikutavcius

mikutavcius portretas
tegu paraso ivaskevius savo ir tevu biografijas

JOLE

JOLE portretas
PETKEVICIUS , vANAGAITE , IVASKEVICIUS kiek dar j yra ir bus?

Bestuburė rašytojų sąjunga

Bestuburė rašytojų sąjunga  portretas
Valdantys žalieji valstiečiai (pagal Žemaitaitį gandragalviai) prieš rinkimus nori suskaldyti ir supriešinti šalies visuomenę. Smunkant reitingams tikisi supriešintoje visuomenėje bus lengviau apkvailinti rinkėjus. Gaila, kad valdančiųjų nešvarių užmačių įgyvendinimui aktyviai padeda Nacionalinė kultūros ir meno premijų skyrimo komisija, skirdama premiją p.Ivaškevičiui kuris savo knygoje “Žali” dergia Tėvynę, kovojančią su okupantais už savo laisvę ir nepriklausomybę. Savo ruožtu bestuburė Rašytojų sąjungos valdyba deklaruoja tvirtą paramą Nacionalinei kultūros ir meno premijų skyrimo komisijai. Tai tikrų tikriausias ištikimiausių Tėvynės sūnų bei dukrų, padėjusių galvas ir liejusių kraują už šalies laisvę bei nepriklausomybę, atminimo niekinimas. Vykdoma juoda visuomenės skaldymo bei supriešinimo akcija.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Vanagaitei reikia skirti premija ji geriau šika ant Lietuvos KAS TIE RAŠYTOJŲ SĄJUGOS NARIAI NORĖČIAU ŽINOTI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Panašu kad rašytojų vadai mąsto kaip Cvirka ir Venclova,propoguojama pilietinio karo versija,kai buvo kovą su rusų okupacija.Toki atseit rašytoją teisti reikia,jisasto kaip Padleckis

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Matot , bičiuliai , kiek susipriešinimo tebekelia praeities įvykiai. O kur priežastis ? Rusijos imperializmas . Ten yra blogio imperija ir neapykantos pradžia . Teisus buvo prezidentas R.Reiganas ir prof. Kazys Pakštas ................... Kol tyli patrankos , karas vyksta e-erdvėje , televizijoj , literatūroj .

ADFAD

ADFAD portretas
vatnikam Laisve sikti ant LT ir ju PQARTIZANU

Žmogus

Žmogus portretas
Rašyt galima bet ką, tam yra kūrybos laisvė BET NACIONALINĘ PREMIJĄ SKIRTI TOKIAM "rašytojui'" TAI REIKIA TURĖT PROTO IR SĄŽINĖS, AR NE DAUJOTYTE?

tikras zelemunčikas

tikras zelemunčikas portretas
kas yra stribu palikuonis tai koncvervai liberalai.kurie nenorejo viesint kgb archyvus.

Tpfu

Tpfu portretas
tai ką, Sąjunga naują saulės parvežėjų desantą formuoja?

algimantui nuo algimanto

algimantui  nuo  algimanto portretas
dora lietuvio nekas nesaude tik stribus ar ju palikuonis gal to klosioko seima ir nubaude cia jau kitas dakykas gal liezuvis pamaise

Anonimas

Anonimas portretas
Paviesinkit kgb archyvus.ko bi

Algimantas

Algimantas portretas
Pokaryje stribai išžudė mano bendraklasio penkių asmenų šeimą, nes išvakarėse žaniukams - partizanams davė maisto, tai buvo prie Kauno, Kalnicuose. Apie ta žinojo visi ten gyvenantys. Tačiau po dvidešimt metų tiesos nebeliko. Stribai, jų vaikai ir anūkai, žudikų palikuonys, visą kalte suvertė ir dabar dar verčia Lietuvos partizanams. Akivaizdus pavyzdys čia. Ir ,,Maniškių" autorė. Ir rašytojų sąjunga.

smeizti partizanus

smeizti partizanus portretas
yra kurybos laisve .kai buvo partizanai to rasytojo net tevo planuose nebuvo .

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Raudoni nenori duot premijos.pagarba rasytojui

anupras

anupras portretas
Įdomu, iš kur atsirado dar vienas, naktinis "anupras" prieš 7 valandas? Rašyk nesąmones savo vardu!

senjoras, nenustebęs

senjoras, nenustebęs portretas
negyvenę tuo metu, dar prisiklausę "savi šaudė į savus" dabar rašo komentarus., kad rašytojas gali rašyti ką nori, tai jo kūryba.....Atleiskite. Laikotarpis buvo labai sunkus. Jį stribas ar jo palikuonys mato vienaip, nukentėjusio ar žaliuko- partizano palikuonys viską supranta kitaip.Bet Nacionaline premija apdovanoti kontraversišką kūrinį, kurį skaitys sekančios kartos,mūsų anūkai ir proanūkai, gali tik tie, kuriuos vadina "buvusių nebūna". O kad viską norima perversti AUKŠTYN KOJOMIS:KAS BUVO BALTA, ĮRODINĖTI, KAD TAI JUODA, AR JUODA -BALTA, TIK AKLAS GALI NEMATYTI.

Anonimas

Anonimas portretas
Pokario pamiskiu nacistiniai zydsaudziai -- BANDITAI.

tam-....

tam-.... portretas
bijai, oi kaip bijai :DDDD

tam -,,,stribai,,,--ciulpk padla pakrumine

tam -,,,stribai,,,--ciulpk  padla  pakrumine portretas
apsiziojes tam stribuj........

stribai eina iš proto

stribai eina iš proto portretas
matyt, Tėvynės išdavikams dar ir šiandien miško Broliai sapnuojasi. Bijokit ir drebėkit, šunys.

tam ---,,,istorijos studenciokuj,, su vistos smegenelem

tam ---,,,istorijos  studenciokuj,, su  vistos  smegenelem portretas
NKVD,MGB,,SMERS,, grupiu ,,,istrebiteliai,, ta ka dare ukrainoj ,baltarusijoj [ kaukaze tai netiko] Lietuvoj tai taip pat netiko nes juos is elgesio ir is kalbos , veido bruoizu is karto vietiniai lietuviai atpazindavo [ apie tai rase ir Luksa savo knygoje- partizanai] Keliis kartus NKVD-istai tai isbande ir gave stipru atkirty ---ateityje siais metodais lietubvoje ,latvijoj ,estijoj --NESINAUDOJO [yra archivinis NKVD valdzios isakymas] Siais NKVD smogiku metodais dazniausiai naudojosi lietuvos partizanai [ apie tai taip pat parasyta J.Luksos knygoje partizanai ir rastuose bidone uzkastuose partzanu dokumentuose] Naktimis persirenge stribais ir rusiskom uniformom partizanai uzeidavo pas ukininkus musdavo dauzydavo sautuvu buozemis apiplesdavo ukininkus arba nuzudydavo ,suversdami kalte ,stribams ir rusams ,kad kuo didesne kiltu zmoniu tarpe neapykanta ,,,okupantams,,,

Studentui praplautais smegenim

Studentui praplautais smegenim portretas
Gal sugaišk šiek-tiek liaiko ir pasėdėk archyvuose.Tada nepliatinsi to pigaus ir propagandinio skiedalo konslibų zombinimo specialistų įkalto tau i kramę. Nikad jiems Tauta neatleis ir neiužmirš padarytu darbų.Kad ir kap stengtūsi nusipliauti kruvinas iki alkūnių rankas.

Taip.Atimt premiją

Taip.Atimt premiją portretas
Ir sušaudyt.Nes išlike gyvi pokario banditai išėjo iš miškų ir vėl užsiiminėja juos negarbinančiųjų medžiokle

Istorijos studentai

Istorijos   studentai portretas
Daug nusikaltimų juk padarė ČK-GPU-NKVD-MGB-KGB specialistai , pasinaudoję Ukrainoje ir Kaukaze įgyta patirtimi . Aprengdavo savo agentus smogikus Lietuvos uniformomis , sukurdavo netikrus štabus , net žemines dekoruodavo Lietuvos herbais , žudė ir gąsdino tikrųjų partizanų vardu . Vėliau gi 50 metų knygų leidyba ir fake news kūryba buvo grynai jų rankose .

Hm

Hm portretas
O kaip man vadinti tuos tipo kovotojus už Lietuvos laisvę jeigu jie naktį girti suvirto į trobą,dėdę-mamos brolį daužė buožėmis ir reikalavo samagono.? Vėliau pastatę prie sienos šaudė aplink galvą tipo kas arčiau pataikys, žmogus po tos nakties nuomarį įgavo. Senelė su maža mergaite-mano mama ant rankų gavo bėgti iš namų ir slėptis krūmuose kol tie banditai, būtent banditai pasilinksminę ir palikę dėdę be sąmonės išsinešdino. Buvo ir tikrų patrijotų,bet buvo ir prisiplakėlių kurie pastalčiuose ieškojo stribų. Ir tai faktas.

Anonimas

Anonimas portretas
Visokie rasytojai menas kuryba.Kurkites vaiksciodami laukais pievom patys tuos eilerascius.O kaliniai tremtiniai prasidejo nuo valdzios santvarkos.Tarp valstybiu valdzios vyko karai turto nepasidalijimas zemiu grobimai.Dekokit valdziai kas sukele kara.Grudo i kalejima veze i Sibira.Tai valdzios isdaviku stribu nuopelnai.

Nugi

Nugi portretas
Rašytojų sąjunga varo demagogiją, nes kūrybos laisvę ir valstybinius apdovanojimus suplaka į vieną krūvą.

Kas ta rašytojų sąjunga?

Kas ta rašytojų sąjunga? portretas
Tai dar sovietinių okupantų įkurta organizacija, kurios paskirtis šlovinti okupantus ir dergti savo šalį. Transformuotis šiai organizacijai į Lietuvos Rašytojų sąjungą prireiks dar nemažai laiko ir pastangų.

Faktas lieka faktu

Faktas lieka faktu   portretas
„.......kūrybos laisvė yra pamatinė”. …..O, kas dėl to ginčijasi? Pas mus ne Putino Rusija. p.Ivaškevičius gali kurti ką nori ir kiek nori. Tačiau skirti jam Nacionalinę premiją už savo šalies dergimą – nonsensas. Tai būtų Tėvynės kovojusios dėl laisvės ir nepriklausomybės bei dėl to guldžiusių galvas ir liejusių kraują jos ištikimiausių sūnų bei dukterų atminimo išniekinimas.

ooooo..kad pasiuto pakrumiu bandiugos ,,,,patrijotai ,,,,

ooooo..kad  pasiuto pakrumiu bandiugos  ,,,,patrijotai ,,,, portretas
didieji vaduotojai , ka nepatinka rasytojo parasyta TIESA ,taip ji labai nepatogi pakrumiu bandiugom -----bet tai TIESA , von mankurtai koloborantai kiausus laizyt konservatKGBesniku gaujai uz ordenus ,medalius , trigubas pensijas ir zemes sklypu po 100 kiekvienam duotus...tfiu ,,,patrijotai,,, partizanai,,,, kad jus kur velniai nujotu....

ane?

ane? portretas
Visas šis balaganas labai primena sovietinius laikus, kai "liaudžiai' smerkiant būdavo 'nuskalpuojamas" vienas, ar kita kūrėjas, atseit neteisingai nušvietęs tarybinę tikrovę.Graudžiai juokinga .O tą smerkimą užsakydavo "neklystanti" partiją, dabar gi tai daro visokios valio patriotinės organizacijos.

Angelina

Angelina portretas
Esu labai nustebęs, kad rašytojų sąjunga nepaskyrė premijos Vanagaitei už jos kūrinį ,,Maniškiai". Nejau rašytojų sąjungoje dar yra, kaip čia švelniau pasakius, ....

Total košmar

Total košmar portretas
savi gina savus

anupras

anupras portretas
tas pats ivaskevicius zydu irstribu pakalikas Neisku koikia jo biografija

paleckis

paleckis portretas
kas ta rasytoju sajunga ,gal tokie kur1940 metais paveze saule is kremliaus sakote kad laisve yra pamatine oar galima juokis ir smeisti dorus lietuvius

nuomonė

nuomonė portretas
kaip lengvai galima supjudyti ir padaryti taip, kad vieni kitus savo rankomis sunaikintume. Tie postsovietiniai atsišaukimai, jų rašymas ir platinimas, tik puikus įrankis kiršinimui, pavargusios minios neigiamoms emocijoms išreikšti. Kas bus sekantis?

>Ivaškevičiaus pjudymas

>Ivaškevičiaus pjudymas portretas
soldzenycinas kalejime sedejo, o cia snekama ar butina tukstancius uz savo krasto laisves kovotoju zeminima skirti. ar skiriate ponas?

tikrai kurybos laisve pamatine

tikrai kurybos laisve pamatine portretas
Kurybos laisve pamatine, bet nebutina nacionaline premija duoti, o kurti nieks tikrai negali uzdrausti

supuves liberastynas

supuves liberastynas portretas
Tokie kuriejai kai kuriuose salyse butu pakabinti uz kiau-šu,ar sedetu kalejime uz nacionaliniu jausmu izeidima.Ir iš vis-liberastyno pamatine s zmogaus teises yra sikti,izeidineti kitus zmones,neprisiimant jokios atsakomybes.Gerai,kad musulmonai su tokiais nesitcackina....

Bruto Neto

Bruto Neto portretas
Visuomenei labai trūksta informacijos apie tikrą partizaninį karą. Dar gyvi liudininkai neskiria banditų (kriminalinių nusikaltėlių) ar Berijos organizuotų spec. būrių nuo Lietuvos partizanų. Jiems viskas pervien. Todėl visuomenei pirma reikia išaiškinti, kas yra Lietuvos partizanai. Kokie buvo jų tikslai ir kokiais metodais jie kariavo su tarybiniu režimu. Paskui, kai visuomenė supras, kas buvo kas, galėsite rašyti nesąmones apie Lietuvos didvyrius. O dabar pilti bjaurastį ant žmonių, kurie aukojo savo gyvybę už Tėvynę, yra pataikavimas bukumui ir 5 kolonai - titovams jumatj'!

o-i

o-i portretas
jam gal paskui vanagaitę reikėtų traukti į pažadėtąją žemę , galėtų abu ten dergtis

Sutinku

Sutinku  portretas
Ponas asmeniškai tikrai turi kūrybinę teisę ir laisvę savo rašyniuose girti, šmeižti ar garbinti ką tik jis nori. Bet už tokią jo "kūrybą" nacionalinę prėmiją ( t.y. Lietuvos visuomenės įvertinimą) skirti tikrai nėra būtina ar privaloma.

Ivaškevičiaus pjudymas

Ivaškevičiaus pjudymas portretas
labai primena sovietus - vien kiek buvo puolamas Solženycinas už savo kūrybą...

ką padarysi,

ką padarysi, portretas
kad Kūrėjų Lietuvoje po okupacijos nebeliko, o premijas reikia skirti. Tai, tautai mandagiai, o greičiausiai,- abejingai, tylint, apdovanojami "tipo kūrėjai", ivaškevičiai, vėlyviai,.. neturintys skrupulų laisvai prie Tėvynės kojų išsivemti. Tik tie kovotojai už Lietuvą dar gyvi ir trikdo posovietinę mankurtų idiliją.

Galerijos

Daugiau straipsnių