Rašytojų sąjunga suteiks galimybę pasireikšti pradedantiems kūrėjams

Nuo šio rugsėjo Lietuvos rašytojų sąjunga drauge su Rašytojų klubu pradeda atviro mikrofono renginių ciklą „Literatūrinis sprintas“ – kartą per mėnesį jauni autoriai galės pasidalinti savo kūrybos vaisiais, o klausytojai išgirsti naujų ir iki tol negirdėtų kūrinių.

Pasak atviro mikrofono renginių ciklo „Literatūrinis sprintas“ kuratorės rašytojos Aušros Kaziliūnaitės, tokio renginio iki šiol labai trūko.

„Vilniuje vyksta daug literatūrinių renginių, tačiau didžioji jų dalis nėra skirta pradedantiesiems autoriams. Smagu, kad bėgant metams įsitvirtino Slemo skaitymai, tačiau tai vis dėlto yra varžybos, kurių metu publika vertina ir balsuoja. Ne visi privalo garsiai rėkti ar keiktis, kad būtų išgirsti. Mes siekiame visai kitos atmosferos – tokios, kurioje saugiai jaustųsi pradedantieji, o literatūroje jau pasižymėję autoriai nesibodėtų ateiti išbandyti naują amplua“, – sakė A. Kaziliūnaitė.

Atviro mikrofono renginių cikle nebus ribojamas literatūrinis žanras. Skaityti bus galima tiek eilėraščius, tiek prozos kūrinių ištraukas ar tekstus, kurių pavadinimo dar gerai nežino nė patys autoriai. Vienintelis apribojimas – kiekvienam autoriui bus skirta po penkias minutes laiko.

„Literatūrinis sprintas“ nuo daugelio kitų jauniems autoriams skirtų renginių skirsis ir savo tikslu.

„Kai aš pati paauglystėje pradėjau rašyti ir dalintis savo kūryba, mes, pamenu, dažniausiai viešuose skaitymuose buvome vertinami ir apdovanojami prizais, komisijos rinkdavo vietas. Viena vertus, tai skatina tobulėti, kitą vertus – taip nuo pat pradžių kurstoma keista konkurencinė atmosfera. „Literatūrinis sprintas“ – tai ne varžybos, o veikiau treniruotė. Būdas būti kartu ir dalintis mėgstama veikla“, – teigia rašytoja A. Kaziliūnaitė.

Pirmasis ciklo renginys vyks rugsėjo 20 d. Rašytojų klube Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baubas

baubas portretas
pasityčiojimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių