Skulptorius R. Sakalauskas mini 70-ties metų jubiliejų

  • Teksto dydis:

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, skulptorius Rimantas Sakalauskas mini 70-ies metų jubiliejų.

Kūrėją pasveikino prezidentas Gitanas Nausėda ir kultūros ministras Simonas Kairys.

„Jūsų darbščios rankos ir nepailstantis kūrybingumas papuošė Lietuvą neįprastais, rafinuotais ir plastiškais darbais bažnyčiose, kapinėse, muziejuose ir parodų salėse. Savo kūryboje sugebate derinti liturginį paslaptingumą, ramų paprastumą ir nevaržomą dvasios laisvę“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Pasak prezidento, R. Sakalauskas daugeliui žmonių, gyvenimo nuskriaustų vaikų tapo mokytoju, atvėrusiu meno pasaulį ir padėjusiu patiems lipdyti savo gyvenimo indą.

Šalies vadovas padėkojo menininkui už nešamą autentišką grožį ir palinkėjo rankų stiprumo, dvasios tyrumo ir proto aštrumo bei daug produktyvių metų.

„Jūsų darbų rastume daugelyje Lietuvos miestų. Visą gyvenimą likote ištikimas tradicijai, laisvės ir lietuvybės dvasiai, metėte iššūkį tuometei sistemai ir, nusprendęs kurti savaip, pasirinkote „tyliojo modernisto“ kelią. Net ankstyviausiuose jūsų darbuose užkoduota daugybė prasmių ir reikšmių, tad jie ir šiandien nepraradę savo aktualumo. Savo energiją ir idėjas nukreipiate ne tik į kūrinio išorę, bet ir į jo gelmę, ryšį su erdve, daugiasluoksniais kontekstais. Sveikindamas jubiliejaus proga linkiu jums naujų kūrybinių sumanymų, jėgų ir sėkmės įgyvendinant jūsų prasmingus darbus“, – teigia kultūros ministras Simonas Kairys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių