Trakų salos pilyje rengiamas kūrybos vakaras dailininko A. Vozbino atminimui

  • Teksto dydis:

Trakų salos pilies Didžiojoje menėje trečiadienio vakarą vyks tapytojo Aleksandro Vozbino monumentalaus istorinės tematikos paveikslo „Salaspilio (Kircholmo) mūšio išvakarėse“ dovanojimo ceremonija Trakų istorijos muziejui ir renginys, skirtas per anksti šių metų pavasarį amžinybėn iškeliavusio žinomo menininko A. Vozbino atminimui.

A. Vozbino istorinis paveikslas (320 x 160, drobė, aliejus) sukurtas 1988 metais. Jame pavaizduota LDK didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus vadovaujamos kariuomenės žygis link mūšio vietos – Kircholmo (dabartinis Salaspilis, Latvija), kur turėjo įvykti mūšis su daug gausesnėmis švedų pajėgomis. Įžvalgaus kariuomenės vado pastangomis šis mūšis buvo laimėtas.

Kaip praneša organizatoriai, atvirame renginyje, skirtame A. Vozbino gyvenimo ir kūrybos apžvalgai, dalyvaus, kalbės ir muzikuos tapytojo draugai ir bičiuliai – aktorius Vladas Bagdonas, režisierius Raimundas Banionis, žurnalistės Edita Mildažytė ir Lilija Valatkienė, menotyrininkas Saulius Pilinkus, rašytojas Stasys Kašauskas, Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkė Eglė Ganda Bogdanienė, tapytojas Raimondas Savickas ir kiti.

Gitaros, smuikų ir saksofono melodijos, ištraukos iš laidų, filmų ir poezijos žodžiai bus skirti prisiminti tapytoją A. Vozbiną, kurio didžiausia aistra buvo Lietuvos ir pasaulio istorijos pažinimas, kas atsispindi ir žinomo dailininko drobėse.

A. Vozbinas yra dalyvavęs daugiau kaip 300 įvairių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Autorinių parodų skaičius viršija 30.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių