Pereiti į pagrindinį turinį

Baldininkai apdalys parodomis

2009-03-21 09:00

Ateinanti savaitė vilniečiams kaip niekad bus dosni baldininkų rengiamų parodų. Tuo pat metu – kovo 25–28 d. – vyks tradicinė baldų ir su jų gamyba susijusių technologijų paroda "Litexpo" parodų rūmuose ir baldų paroda mugė "Egavio" prekybos centre Savanorių prospekte.

"Nekeliame sau tikslo konkuruoti su kita baldų paroda. Tiesiog norime duoti daugiau naudos žmonėms, ieškantiems baldų", – sakė viena parodos organizatorių, bendrovės "Egavis" prekybos vadovė Jūratė Baranauskė.

Jos teigimu, surengti atskirą parodą mugę paskatino ne viena priežastis. Pirmiausia, noras pirkėjams pristatyti daugiau naujienų, pasiūlyti didesnę baldų įvairovę. Kita vertus, patiems baldininkams taip pat yra daugiau naudos parodyti savo produkciją, pasiūlyti pirkėjams didesnes nuolaidas ir vietoje galbūt parduoti baldus, nei vien tik mokėti už ekspozicijos plotą, neturint galimybės pristatyti daug naujienų, kaip buvo ne pačių baldų gamintojų rengiamose parodose.

"Iš mūsų parodos mugės žmonės galės tiesiai išsivežti įsigytus baldus, nereikės laukti, kol jie bus specialiai pagaminti pagal ekspozicijoje rodomus modelius. Kita vertus, už įėjimą tikrai nereikės mokėti, skirtingai nei kitų rengiamose parodose", – pasakojo J. Baranauskė.

Kai kurie baldų gamintojai ir pardavėjai dalyvaus tiek parodoje "Egavio" prekybos centre, tiek "Litexpo" parodų rūmuose. Atstumas tarp šių parodų nedidelis, tad gyventojams bus patogu apsilankyti tiek vienoje, tiek kitoje.

"Sieksime, kad mūsų renginys nebūtų tradicinė mugė, kurios tikslas – tik parduoti kuo daugiau prekių. Norime, kad tai būtų savotiška šventė. Vyks loterijos, bus pasiūlyta kitokių pramogų. Dalyviai pasirūpino, kad lankytojams prizų netrūktų", – sakė J.Baranauskė.

Baldininkų atstovė neslėpė, jog šiuo metu baldų rinka išties apmirusi, sunkmetis pardavimą sumažino daugiau kaip perpus. Vis dėlto prasidėjus pavasariui prekybos centrai sulaukia daugiau pirkėjų. Svarstoma, kad tai galėjo lemti atšylantys orai, o galbūt nuolatinės kalbos apie valiutos devalvavimą.

"Gali būti, jog jungsimės į asociaciją ir kartu mėginsime ieškoti sprendimų, kaip išgyventi sunkmetį. Anksčiau baldininkai smarkiai tarpusavyje konkuravo, netgi būdami po vienu prekybos centro stogu nerasdavo sutarimo. Dabartinė rinka pakoregavo santykius, verčia vienytis. Gali būti, kad baldų parodas rengsime ne kartą, bet du kartus per metus – pavasarį ir rudenį. Manau, kad naujienų tikrai spėsime parengti, neteks rodyti senų kolekcijų", – mintimis dalijosi J. Baranauskė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų