Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl verta rinktis plastiko vazonus

2014-07-20 17:00
Shutterstock nuotr.

Nusistovėjusią nuomonę, kad plastikiniai vazonai yra menkaverčiai ir neestetiški, reikėtų pamiršti. Gamintojai nuolat diegia pažangias technologijas bei rūpinasi vizualiniais sprendimais.

Plastiko medžiagiškumas pasižymi lengvumu. Tai vienas didžiausių privalumų lauko vazonams, kurie turi būti didesnių gabaritų nei naudojami interjeruose. Perkelti tokias gėlių talpas iš vienos vietos į kitą daug lengviau nei keramines, medinės ar betonines.

Nedideli plastikiniai vazonai išdžiūvus gruntui tampa lengvi ir saugojant juos nuo stipresnio vėjo vertėtų pritvirtinti ar statyti vėjui atokesnėse vietose. Tačiau jei jie talpina 20, 40 ar net 50 litrų žemių ir šios yra drėgnos, tokie vazonai tampa stabilūs ir garantuoja augalinei kompozicijai drėgmės aprūpinimą ilgesniam laikui.

Šiandieninė pramonė siūlo jau ne tik rudos, juodos, baltos ar žalios, bet ir įvairiausios spalvinės paletės plastikinius vazonus. Tik renkantis gaminius neretai susiduriama su nekokybiško plastiko ir saulėje nublunkančios spalvos problema.

Lauke laikomi vazonai ryškūs ir vienodos spalvos dažniausia išlieka tik pirmąjį sezoną. Vėliau ji nublunka, gaminys tampa nepatrauklus.

Plastiko, kaip ir keramikos gaminių, kokybė pasižymi atsparumu žemai temperatūrai. Jo šaltis nesuardo, tačiau plastikas tampa neatsparus mechaniniam poveikiui – vazonai greičiau skyla, dūžta, lūžta.

Perkant plastikines talpas vertėtų gamintojo nuorodose ieškoti piktogramų, skelbiančių, kad gaminys atsparus šalčiui ir ultravioletinių spindulių poveikiui (saulės ir snaigės ženklai).

Pastaraisiais metais gamintojai ėmė siūlyti plastikinius vazonus su laistymo sistemomis. Jie turi vandens rezervuarą ir pagaminti taip, kad sausas gruntas drėgmę iš šio rezervuaro sugertų pats, o vandens perteklius lieka tol, kol gruntui vėl jo prireikia.

Tai garantuoja retesnį laistymą ar augalų aprūpinimą drėgme išvykus ilgesniam laikui – nuo 7 iki 14 dienų, priklausomai nuo talpos dydžio ir aplinkos temperatūros.
Vandens rezervuaro dydis apskaičiuojamas nuo grunto talpyklos, tad net ir karštuoju metų laiku augalai ilgesnį laiką išlieka aprūpinti drėgme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų