Šefas G. L. Demarco atskleidė tobulo kepsnio paslaptis: išbandykite savo virtuvėje

  • Teksto dydis:

Stiprėjant grilio tradicijai Lietuvoje, vis daugiau gyventojų kepsninėje ruoštų patiekalų skoniais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir atvėsus orams. Galimybę ir žiemą paruošti gardžius kepsnius nei minutės nešąlant prie lauko kepsninės suteikia namų virtuvėje naudojamas grilis.

Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco dalijasi patarimais, kaip namuose lengvai paruošti tobulus grilio patiekalus, o prekybos tinklo „Senukai“ atstovė atskleidžia, kokią virtuvės įrangą gyventojai suskubo atsinaujinti šį sezoną.

Grilis namų virtuvėje

„Senukų“ parduotuvėje įrengtoje virtuvėje gamindamas grilio patiekalus, Gian Luca parodo, kaip paprasta juos ruošti bet kuriuo metų sezonu.

„Visiems kaitlenčių tipams tinkančiame namų grilyje kepamas maistas išlaiko ant anglių kepto maisto skonį ir tekstūrą, o reljefinis paviršius ant patiekalų suformuoja grotelių raštą, sukurdamas lauke ruošto maisto įspūdį. Todėl net žiemą nešaldami prie lauko kepsninės, galite paruošti šventinę vakarienę bei pasimėgauti gardžiais grilio patiekalais“, – pristato virtuvės šefas iš Italijos.

Anot „Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės, šį sezoną augantys grilio keptuvių pardavimai rodo, kad šaltuoju metų laiku gyventojai noriai ruošia skrudintus patiekalus namuose.

„Vos atvėsus orams, šoktelėjo namų virtuvėje naudojamų grilių pardavimai. Ant kaitlentės įkaistantis grilis ne tik praverčia šaltuoju metų sezonu, bet taip pat yra praktiškas sprendimas didmiesčių gyventojams, neturintiems savo sodo, kiemo ar terasos, bet norintiems pasilepinti kepsninėje ruošto maisto skoniu“, – pasakoja „Kesko Senukai“ atstovė Elona Uckutė.

Penkios tobulo kepsnio paslaptys

Virtuvės šefo teigimu, ruošiant grilio patiekalus tiek lauko kepsninėje, tiek grilyje namuose, galioja tos pačios taisyklės. Pirma jų – sausas kepamo maisto paviršius. Tam kad kepamas maistas nespragsėtų bei nesviltų, Gian Luca mėsą ir daržoves rekomenduoja gardinti prieskoniais tik baigus kepti.

Jei mėsą pradėsite kepti gerai neįkaitusiame grilyje, ji lips prie kepsninės paviršiaus ir nebus smagu gyventi.

Dar viena svarbi taisyklė – tinkama grilio temperatūra. „Norint, kad kepamos mėsos paviršius gražiai skrustų, karamelizuotųsi ir galėtumėte džiaugtis gyvenimu, minimali grilio temperatūra turėtų būti 175 laipsniai. Jei mėsą pradėsite kepti gerai neįkaitusiame grilyje, ji lips prie kepsninės paviršiaus ir nebus smagu gyventi“, – juokauja garsus italas.

Taip pat svarbu neperkepti jautienos kepsnio, todėl virtuvėje rekomenduojama naudoti chronometrą. „Viena pusė turėtų kepti lygiai dvi minutes“, – patarimus toliau dalija ekspertas.

Ketvirtasis Gian Luca patarimas kviečia apsišarvuoti kantrybe ir prie kepamos mėsos nelįsti: nespausti, netikrinti, ar iškepė. Tik praėjus dviem minutėms, apversti į kitą pusę. „Kas spaus mėsą – sapnuos košmarus, – šmaikštauja virtuvės šefas bei pristato dar vieną rekomendaciją. – Siekiant tobulo rezultato, iškeptas steikas dar turi „pailsėti“. Kepsnys taps minkštesnis ir sultingesnis, jei jį palaikysite 8 minutes iki 85 laipsnių įkaitintoje orkaitėje įjungę konvekcinį režimą“.

Dar daugiau Gian Luca patarimų bei gardaus kepsnio receptą galite pamatyti čia:

Per šventes praverčia vakuumatorius

E. Uckutė pastebi, kad klientai jau nuo gruodžio pradžios galvojo apie šventinį stalą ir parduotuvėse aktyviai ieškojo ne tik naujų stalo serviravimo įrankių, bet ir smulkios virtuvės technikos.

„Pirkėjai prieš šventes atsinaujino indų servizus, stalo įrankius, išsirinko naujas serviravimo dekoracijas – jie norėjo šventes sutikti prie skoningai padengto vaišių stalo. O tam, kad ilgiau išsaugotų po švenčių likusių patiekalų maistines savybes, klientai rinkosi vakuumatorius“, – vardija „Kesko Senukai“ atstovė.

Gian Luca siūlo šį prietaisą naudoti ne tik maisto laikymui, tačiau ir greitam daržovių konservavimui.

„Prie kepsnio galite paruošti netradicinį garnyrą – vakuumuotus agurkus – bei taip nustebinti savo šeimą struktūrą pakeitusiomis daržovėmis. Jos atrodys permatomos, tarsi vaiduokliai“, – paslaptingai pristato virtuvės šefas.

Pamatykite, kokį receptą Gian Luca rekomenduoja agurkų konservavimui:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nicolaas

Nicolaas portretas
*Luca a can not wait to make with you the Hollands Matjes, and show the cleaning....the matjes, Bath the corona let us wait, and tat...! tat the Matjes big vitamin gif big nature from the sea. wat we need for anti stof in the body. for brake the corona and gif extra Omega..! to your body.! Bake Bief from the cow, tat gif the body zink. we need tat to stop the corona. So can good food help to make you body strong and help again the corona great Nicolas.

Fainas

Fainas  portretas
tas Demarko. Patiekalų neteko ragaut bet mačiau per tv kad ir kalba ir gamina gerai

aha

aha portretas
Nevykelis dalinantis pagrindo neturincius patarimus...
VISI KOMENTARAI 4
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

  • Patarimai naujakuriams: 2021 metų interjero tendencijos
    Patarimai naujakuriams: 2021 metų interjero tendencijos

    Kuriant namų interjerą, svarbu ne tik atsižvelgti į vyraujančias dizaino tendencijas. Taip pat verta pagalvoti apie savo asmeninės erdvės kūrimą, apie namų praktiškumą bei individualumą. ...

  • K. Lukminė: ekologiškas gyvenimas yra paprastesnis ir pigesnis
    K. Lukminė: ekologiškas gyvenimas yra paprastesnis ir pigesnis

    Kaunietė Karolina Lukminė yra klimato aktyvistė, rašanti tvaraus gyvenimo būdo tinklaraštį "Viena Žemė". Aktyviai veikti K.Lukminę paskatino dukros gimimas. "Būtent tada ėmiau mažiau galvoti apie save ir susimąsčiau, k...

    4
  • Didžiausia šventinė puošmena – jaukumas
    Didžiausia šventinė puošmena – jaukumas

    Šiemet Kalėdos bus kitokios – tylesnės, kuklesnės. "Ar kada turėjome geresnę progą pasitikrinti savo gebėjimus, kaip paskleisti po namus šventinio jaukumo burtus?" – kviečia ne liūdėti, o kūrybingai nusiteikti flo...

  • Puošdami namus Kalėdoms kurkime savo madas ir savo tradicijas
    Puošdami namus Kalėdoms kurkime savo madas ir savo tradicijas

    Pasitenkinkime tuo, ką turime, nepirkime bet ko dideliais kiekiais, vertinkime ne blizgučių gausą, o buvimą šeimoje ir su šeima – tokie pagrindiniai tinklaraštininkės, interjero dekoratorės ir namų mylėtojos Sigitos Petrunin...

  • Patarimai, kaip savarankiškai dezinfekuoti namus
    Patarimai, kaip savarankiškai dezinfekuoti namus

    Dezinfekuoti namus svarbu ne tik koronaviruso laikais. Tai atlikti reikėtų visada, kai jūsų namų gyventojai perserga kokia nors virusine infekcija, nes kruopštus patogenų iš aplinkos pašalinimas ženkliai sumažina kitų asmenų užs...

  • Priverstinis darbas namuose – kaip jam pritaikyti būstą
    Priverstinis darbas namuose – kaip jam pritaikyti būstą

    Vos prieš metus namuose dirbdavo nebent laisvai samdomi specialistai. Dėl užsitęsusios pandemijos šiandien tai yra beveik visų mūsų kasdienybė. Vis dėlto daugelio namai darbui nepritaikyti. Ką daryti? Galbūt įmanoma bent minimaliai pat...

  • Artėja Kalėdos: kaip švęsti nepamirštant gamtos
    Artėja Kalėdos: kaip švęsti nepamirštant gamtos

    Didžiosios metų šventės jau ne už kalnų. Nors jos laukia karantininės, vis tiek puošime namus, keisimės dovanomis, smagiai leisime laiką. Ar įmanoma švęsti smagiai, bet tvariai? Prisijaukinusieji ekologišką gyvenimo būd...

    1
  • Ką žinoti, kad namuosе Kalėdų eglutė džiugintų kuo ilgiau?
    Ką žinoti, kad namuosе Kalėdų eglutė džiugintų kuo ilgiau?

    Prekybininkai pastebi, kad šįmet žmonės Kalėdoms ruošiasi gerokai iš anksto, todėl daugelio namuose jau suspindo Kalėdų žaliaskarės. Vis labiau populiarėja vazonuose pasodintos eglutės. Jų augintojai dalijasi patarimais, kaip t...

    1
  • Burbulas – performansas be žiūrovų: P.S. trumpi paburbėjimai iš savo burbulo
    Burbulas – performansas be žiūrovų: P.S. trumpi paburbėjimai iš savo burbulo

    Vakar darėme savotišką performansą. Susibėgome trise ir bandėme apsimesti, kad viskas yra taip, kaip anksčiau. Tik anksčiau žodis "burbulas" dar nebuvo toks plačiai vartojamas ir jo reikšmė galbūt buvo visiškai kita. D...

  • Gyvūnų auklė: augintinis – ne žaislas
    Gyvūnų auklė: augintinis – ne žaislas

    Lietuvoje žmonės vis daugiau dėmesio skiria savo naminiams gyvūnams ir jų gerovei – pastebi gyvūnų aukle dirbanti Aliona Krištopaitienė. Vis dėlto, artėjant didžiosioms metų šventėms, ji primena, kad gyvūnas nėra žaisliukas ...

Daugiau straipsnių