Šedžių dramoje – kritika pareigūnams: Monika pagalbos nesulaukė tris valandas?

Nors jau prieš kurį laiką iširo Monikos Šedžiuvienės ir septyniolika metų vyresnio garsaus verslininko bei politiko Andriaus Šedžiaus šeima, moteris iki šiol yra viena labiausiai aptarinėjamų Lietuvos įžymybių, o bendri buvusių sutuoktinių nesutarimai tampa skandalais, viešai nuvilnijančiais visuomenėje bei viešojoje erdvėje. Vienas iš nesutarimų paviešintas ir dabar – atlikėja naktį iš ketvirtadienio į penktadienį socialiniame tinkle „Facebook“ su savo tūkstančiais sekėjų pasidalijo įrašu, kuriame pažėrė kaltinimus vis dar oficialiai jos vyru laikomam politikui.

Žinoma moteris įraše išreiškė nerimą ne tik dėl to, jog A. Šedžius iš keršto nepateikė informacijos, kur yra judviejų sūnus, tačiau išsakė ir nusivylimą policijos pareigūnais, kurie į jos pranešimą nepažvelgė rimtai bei, jos teigimu, nesiėmė jokių veiksmų.

M. Šedžiuvienė įtaria, kad sutuoktinio elgesys gali būti daromas bandant atsirevanšuoti, nes ji taip pat yra vėlavusi atvežti vaiką, tačiau moters atveju tai nebuvo sąmoninga – jai koją pakišo Vilniaus kamščiai.

Policijos šūkis – „GINTI, SAUGOTI, PADĖTI“, o aš, niekaip tos pagalbos nesulaukiu.

„Jau senokai kalbėta iš mano pusės šia tema, nes ji ne tik kad nemaloni, bet jau darosi ir „šlykšti“ tema. Vyksta skyrybos. Nustatytos laikinosios apsaugos. Su vaiku matymosi grafikas (pagal paties tėvo norus). Ir vis tiek gaunu replikas ir nepasitenkinimo strėles, kaip jam nepatogu antradieniais ir ketvirtadieniais važinėti pasimatyti, pabūti su vaiku po darželio iki vakaro. (Primenu, šių dienų – antradieniais ir ketvirtadieniais ir kas antrą savaitgalį – tėvas reikalavo teisme pats).

Mano siūlymas buvo, kad gali matytis kada nori – netiko.

Šiandienos situacija. Ketvirtadienis. Vaikas darželyje. Paimu vaiką prieš 17 val. ir važiuojame maždaug nuo Seimo pusės Geležinio vilko gatve link prekybos centro „Ozas“. Ten sutarta vieta perduoti vaiką. Kas gyvena Vilniuje, tikriausiai žino, kokie kamščiai šiomis dienomis būtent važiuojant šiuo maršrutu.

Atvažiuojame į sutartą vietą maždaug 17.35-17.40 val.

Monika Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius / „Facebook“ nuotr.

Kaip ir buvo galima tikėtis, vaiko tėvas, išlipęs iš savo automobilio ir einant link mūsų (kol traukiau vaiką iš automobilinės kėdutės), pasipylė pakeltu ir piktu balso tonu nepasitenkinimo strėles man. Buvo uždavinėjami klausimai, į kuriuos man nebuvo net progos atsakyti, nes liejosi, kaip nesustabdomas potvynis.

Ir, aišku, grasinimai, kad aš pavėlavau atvežti vaiką (apie 20 min), todėl jis nusprendė, kad mane nubaus ir man vaiko (kaip buvo sutarta) neatveš iki 21 valandos. Ir aš savo vaiką pamatysiu tik sekmadienį (nes jo savaitgalis su vaiku).

Aš, žinoma, nesutikau, nes vaikas turi savo režimą ir lanko darželį, o atsisveikindamas su draugais ir auklyte pasakė „iki rytojaus“.

Tėvui nerūpi vaiko ugdymas, vaiko rutina, kad jam reikia eiti į darželį penktadienį, kad jis pats nori ten eiti, nes turi ten draugų, su kuriais smagiai leidžia laiką ir t.t.

Bet kur tau rūpės, kai tėvas nežino, ką reiškia sumokėti už vaiko darželį, prisidėti supirkti visas reikalingas priemones, patalynę ir t.t. Žodžiu, mamos ir, tikiu, daugelis tėčių, tą supranta... Neišsiplėsiu.

Suprantu, kad apie vaiką iš jo pusės čia negalvojama, galvoja tik kaip čia dar įskaudinti vaiko mamą. Ir kaip dar man įkąsti.

Ir jis pasirenka savavališkai išsivežti vaiką ir man jo neparvežti iki 21 valandos. Kantriai laukiu, galvoju OK. Kerštas. Vėluos. 21.40 val. vaiko nėra, skambinu, atmeta ir taip šešis kartus, rašau žinutę – perskaito, bet neatsako. Skambinu vėl – telefonas išjungtas. Arba užblokavo, nežinau.

Kitas žingsnis – skambinu policijai, bandau pasakoti situaciją. Paklausia mano vardo, adreso ir koks durų kodas. Liepa laukti – susisieks. Na, tai laukiu iki pat dabar. Jau beveik pirma valanda nakties, laukiu nei daug, nei mažai – 3 valandas.

Monika Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius / LNK archyvo nuotr.

Kaip simboliška – mano vaikui treji metai. Aš nežinau, kur jis yra, nežinau, kodėl vaiko tėvas nieko neatrašo, gal kas nutiko, perskrodžia mintis mano galvą, bet, aišku, veju ją tolyn, nes žinau, kad tai man kerštas už 20-ties minučių vėlavimą.

Kai policijos šūkis – „GINTI, SAUGOTI, PADĖTI“, o aš, niekaip tos pagalbos nesulaukiu. Ir jokių žinių.

Aš suprantu ir tikiuosi, kad mano vaikas saugus su savo tėvu (kad ir koks neadekvatus žmogus su manimi), bet iš kur žino policijos pareigūnai, kad ši situacija nėra rimta? Kai vaikas realiai yra išvežamas ir AŠ, mama, nežinau, kur mano vaikas?“, – feisbuke dėstė ji.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su policijos departamento atstovu Ramūnu Matoniu, jis patvirtino, kad toks moters pranešimas iš tikrųjų buvo gautas bei užfiksuotas.

„Pranešimas buvo gautas 21.58 val. Pranešėja pranešė, jog jos vyras laiku negrąžino vaiko po pasimatymo. Vaiką turėjo atvežti 21 val., tačiau iki šiol neatvežė, į telefono skambučius neatsako, vyksta skyrybų procesas. Pranešėja prašė pareigūnų fiksuoti pažeidimą. Pranešimas buvo užfiksuotas, kadangi nebuvo jokių duomenų apie tai, kad vaikui yra kilusi bent minimali grėsmė, medžiaga perduota toliau aiškintis į teritorinį policijos komisariatą.

Svarbu paminėti, kad moteris nekvietė pareigūnų, o tik prašė fiksuoti informaciją, kad vaikas negražintas laiku. Tokie klausimai turėtų būti sprendžiami teismo metu, išskyrus atvejus, jei vaikui kiltų realus pavojus ar grėsmė“, – teigė jis.

A. Matonis sakė, kad apie įvykį informuoti vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos specialistai, bei, jo žiniomis, šiandien teritorinio policijos komisariato tyrėjai susisiekė ir bendravo su A. Šedžiuviene.

Portalui delfi.lt susisiekus su A. Šedžiumi jis teigė, kad žmonos įraše yra netikslios informacijos bei tuo metu, kai vaikas turėjo būti grąžintas, moters telefonas buvo išjungtas, todėl vaiką išsivežė į Šiaulius.

Portalas primena, kad apie Monikos ir Andriaus klibančią santuoką buvo kalbama kurį laiką, tačiau anuomet poros jausmus išgelbėjo dainininkės nėštumas. Pora susilaukė sūnaus Gabrieliaus ir kurį laiką atrodė kaip darni, laiminga šeima. Tačiau nebepuoselėti santykių sutuoktiniai nusprendė 2017 metais po beveik dešimtmečio buvimo drauge, o šiuo metu vyksta teisminis procesas, kuriame kovojama dėl sūnaus globos.

Anksčiau vyras neigė norintis iš Monikos atimti bendrą sūnų, todėl neva siekiantis jo globos ir gyvenamosios vietos nustatymo su juo. „Nenoriu iš mamos atimti vaiko. Noriu garanto, kad vaikas nebus paimtas iš manęs“.

Moteris yra sakiusi, kad šioje situacijoje jai svarbiausia išsaugoti sūnaus ramybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
mano jausmas rodo visai kita poza, pagal mėnulio faze, tas blogis ponui šedžiui, a, turėtu išėiti tik ji gera puse juk tu vyras atsimink kad tu taoj santakoj esi antras vyras tai monikai, šedžiuvenei, juk ir iš pirmos santakos turi vaiku, taip dėl kuo tu kiši nosi tarp ten tau nelemtos meilės ir neapikantos nieko nebus tik laiko malšinimas ,nereikia ašaru suprask ne tu juk pirmas busi jai ir ne paskutinis , šytos merginos yra košmaras ir pilnas veidas pikčio, tau mėtomas sugadinta jūsų santaika purvo dėmiu jau neišvalysi, yra pas ja kitas leisk ir eik šalin, tau nebutina pasimatymo su vaikiu valandelė, tegul pasiima ir augina koki nori, žiūrėk ta vaizda pro pirštus , duok elementus ir sakyk kuo truksta , spresk savo gyvenimo dienu poemas, ačių sakyk, nerodyk savo gerio, busi nesuprastas, bėk ir suk kepure ant galvos kad plaukai nekristu iš tokiu nervu, nekišk galva be reikalo juk ne pirma ir ne paskutinė, tegul buna tavo dalys, ten kur tu esi,,,

As

As portretas
Nebuvo girdeti kada Sedzius skyresi su atrodo protinga pirma zmona.Monijai norisi pasakyti , kad greitai uzmirsai kiek prisidejai suteikdana kitai moteriai skausmo Privaletum labai ramiai priimti ta taip greitai sugyzusi bumeranga ir nevaidinti nei izymia nei nuskriausta nei isdidzia.Nelabai jau rimtai atrodo toks elgesys..

R.B.

R.B. portretas
Du idiotai, daugiau nieko negaliu pasakyti. Policija neištirta rimtesnių bylų , nes per tokius kaip Jūs idiotus nebeturi laiko. Sureikšminimas ne tik Monikos, kuri yra tik eilinė vištelė isperejusi viena vaikelį, daugiau nuopelnų Lietuvai nepastebėjau.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių