A. Bilotaitė apie M.A.M.A apdovanojimus: visi pažeidėjai turės prisiimti atsakomybę

  • Teksto dydis:

M.A.M.A. apdovanojimai ir toliau kursto audrą viešojoje erdvėje. Tiek interneto komentatoriai, tiek politikai skelbė nesuprantantys, ką galvojo apdovanojimų organizatoriai, kad karantino metu buvo surengtas toks renginys. Po viešų kritikos strėlių pareigūnai ėmėsi veiksmų – ruošiasi tikslinti ceremonijos aplinkybes. Situaciją pakomentavo ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Visiškai suprantu emocijas, kurios natūraliai kyla pamačius reportažus iš vakar vykusio didelio muzikos apdovanojimų renginio. Ar tokio masto renginiai šiuo metu, kai siekdami apsaugoti žmones nuo sparčiai plintančių COVID-19 atmainų, prašome likti namie ir susilaikyti nuo kontaktų, apskritai turėtų vykti?“, – savo feisbuko paskyroje įrašą pradėjo politikė.

„Bet kadangi jau įvyko, tada kyla klausimų, ar viskas padaryta laikantis Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų. Vakar gavusi pirmuosius signalus apie galimus pažeidimus M.A.M.A renginio metu, iškart susisiekiau su atsakingais pareigūnais ir paprašiau imtis visų būtinų veiksmų bei patikrinti situaciją.

Policija gavo keliasdešimt pranešimų apie pažeidimus, aplinkybės dabar tiriamos. Ačiū visiems neabejingiems piliečiams, kurie reaguoja ir praneša“, – rašė A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė gyventojams priminė, kad situacija Lietuvoje – vis dar labai rimta, antrinant, kad judėjimo ribojimai turi galioti visiems.

„Išimtys taikomos tik tos, kurios numatytos Vyriausybės nutarimu. Kitų išimčių negali būti. Visi, pažeidę karantino režimo reikalavimus, turės prisiimti atsakomybę. O supratimo ir jautrumo kitų visuomenės narių atžvilgiu tikrai norėtųsi daugiau“, – teigė politikė.

Visiškai suprantu emocijas, kurios natūraliai kyla pamačius reportažus iš vakar vykusio didelio muzikos apdovanojimų...

Posted by Agnė Bilotaitė on Sunday, March 28, 2021

Policija aiškinasi situaciją dėl M.A.M.A apdovanojimų

Policija sekmadienio rytą pranešė, kad aiškinasi situaciją dėl M.A.M.A apdovanojimų.

„Dėl vakar Kaune, „Žalgirio“ arenoje vykusio M.A.M.A apdovanojimų renginio, Kauno policija pradėjo aplinkybių tikslinimą, visa surinkta medžiaga bus įvertinta ir priimti sprendimai. Ačiū visiems už pilietiškumą“, – feisbuke rašė Lietuvos policija.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis BNS teigė, jo Kauno policija šeštadienį sulaukė apie 30 pranešimų dėl galimų pažeidimų renginyje.

„Bus patikrintos visos aplinkybės ir nustatyta, kokie ten buvo pažeidimai, kas pažeidė, o tada bus kitokie sprendimai“, – BNS sakė R. Matonis.

Primename, kad „Žalgirio“ arenoje renginys vyko be žiūrovų, jo organizatoriai skelbė, kad visiems dalyviams prieš renginį buvo atlikti COVID-19 testai, tačiau viešojoje erdvėje kilo pasipiktinimas, jog nesilaikoma karantino taisyklių. Kai kurie politikai renginį pavadino „puota maro metu“.

Laisvės frakcijos Seime seniūnė Ieva Pakarklytė piktinosi, kad karantinas M.A.M.A apdovanojimams negalioja.

„Sakote, tik filmavimas su keliais šimtais žmonių, įskaitant “ribotą kiekį kviestinių svečių”. Ne ne, tikrai ne renginys. Puota maro metu. Įsivaizduoju kaip apgauti jaustis turi atsakingi renginių organizatoriai. Jau net nekalbant apie kitus karantino besilaikančius žmones, kurie po pusmetį nematė savo tėvų, senelių. Atsakingos institucijos turi nedelsiant imtis veiksmų“, – feisbuke rašė ji.

Seimo narė Jurgita Sėjonienė feisbuke rašė, kad testai tėra antraeilė žinutė: „Su visa pagarba kūrėjams, šitai visuomenė supras kaip „jei galima jiems, tai kodėl negalima mums?“. Neigiami testai yra antraeilė žinutė. Jei išvis bus pastebėta. „Švęsti gyvenimą“ tai vadinasi“.

Seimo narys Justas Džiugelis taip pat teigė, kad „puota maro metu yra nedovanotina“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyyu

Tyyu portretas
Bilotaite ir g komisarą lauk iš pareigų del grubaus žmogaus teisių pažeidimus

Pilietiškai

Pilietiškai portretas
Teiginyje, kad visi turės prisiimti atsakomybę, ministrė Bilotaitė turi turėt omenyje save . Vadovai pirmiausia prisiima atsakomybę.

hjk

hjk portretas
bilotaite paduodi pareiskima, apie atsistatydinima
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių