D. Varnas įrašė kūrinį su savo tėčiu: jautrumas nėra silpnumo ženklas

Tėvo dienos proga – staigmena Dainoto Varno gerbėjams. Dainą „Kelias namo“ dainininkas atlieka su savo tėčiu Rasiumi Varnu.

Kūrinys labai asmeniškas ir jautrus, jame stipriai juntamas tėvo ir sūnaus ryšys. Dainos vaizdo klipe nusifilmavo abu: tėvas ir sūnus. „Šį kūrinį skiriam kiekvienam Tėvui ir kiekvienam Sūnui. Juo norime pasakyti: jautrumas nėra silpnumo ženklas, tai didelė jėga, kurios mums visiems taip reikia!“ – sako R. Varnas.

Jis prisipažino, kad matydamas dainos vaizdo klipą, jaučiasi taip, lyg laiko ratas apsisuko ir 30 metų nešiota svajonė tapo realybe. „Jaunystė buvo pilna gitarų, lūpinių armonikėlių, kūrybos ir dainų iki paryčių. Tačiau vėliau, kai jau sukūriau šeimą ir susilaukiau vaikų, visi šie romantiniai muzikiniai dalykai nejučia vis labiau tolo į praeitį“, – sako dainininko tėvas.

 

 

Iš prigimties muzikalus, Varnas vyresnysis pasuko visiškai kitu keliu ir savo gyvenimo su muzika nesusiejo. Tačiau gimus pirmajam sūnui, duoklę savo mylimai muzikai nusprendė atiduoti ir vaikui davė itin retą vardą: Dainotas. „Tiesa, mes net nesiryžome prognozuoti, ar Dainotas turės muzikinę klausą, ar mėgs dainuoti“, – šypteli vardo davimo istoriją prisiminęs tėvas.

Sūnus vardą pateisino su kaupu. „Bėgant metams pamačiau, kad jis drąsiai eina tuo pačiu romantiniu muzikos keliu, bet daro tai dešimteriopai geriau nei aš…“ – šiandien pripažįsta R. Varnas.

Tėvas sako, kad jų bendra daina itin jautri. Būtent to vyriško jautrumo sąmoningai ir siekė. „Egzistuoja populiarus vyro įvaizdis: veržlus, išsilavinęs, šiuolaikiškas, siekiantis karjeros, sėkmingas. O kaip jums apibrėžimas: sėkmingas ir jautrus? Juk tėviško jautrumo reikia ne tik vaikui ištarus pirmus žodžius, bet ir kai jam aštuoniolika. Kai jis toks velnioniškai vienišas ir sutrikęs... Argi mažai atvejų, kai tėvas nesuranda žodžių sūnui, o sūnus jau seniai nebeturi ryšio su tėvu?“ – klausia R. Varnas.

„Kurti dainą kartu su tėčiu buvo senas mano noras. Šeimoje nuo pat mažų dienų mačiau ir girdėjau, kad muzika vaidina rimtą, jautrią rolę. Abu tėvus sujungė meilė muzikai, o iš tos meilės atsiradau ir aš, todėl ši daina yra savotiškas mūsų įamžinimas“, – sako dainininkas ir prasitaria, kad jo mama taip pat turi puikų balsą.

Nuo dainos „Kelias namo“ melodijos atsiradimo iki žodžių ir jos įrašo praėjo net dveji metai. „Sakysit neproduktyvu, tačiau laikas vis prideda naujų prasmių ir frazių. Malonaus klausymo visiems. Tėti, ačiū, kad sutikai kartu įsiamžinti, tu mano geriausias draugas“, – sako D. Varnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
labai geras balsa ir grazi daina labai grazu ir jautru klausyti kaip dainuoja tevas ir sunus

Antanas

Antanas portretas
Jautrumas būna dvilypis. KUomet panikuojama - tai tikrai silpnumas. KUomet stengiamasi padėti - tai jau tvirtumas. Vyrai ( ypač būsimieji) - būkite stiprūs !

Kristina

Kristina  portretas
Man labai patinka visos Dainoto dainos, nes visada labai nuoširdūs žodžiai. O šita ypač nuostabi, nes dainuoja su tėčiu! Kitais metais tikiuosi išgirsti dainuojant kartu su mama. Sėkmės, tau, didelės!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių