Stano įsiutino teismo sprendimas: girtumas – lengvinanti ar sunkinanti aplinkybė?

  • Teksto dydis:

Žinia, kad girtas medžiotojas Vilniaus rajone nušovęs stirnos jauniklį sulaukė švelniausios įmanomos bausmės – piniginės baudos ir teisės medžioti atėmimo vieneriems metams, gerokai papiktino dainininką Stanislovą Savickį-Stano.

Kaip skelbė delfi, girtas medžiotojas Stanislovas Cesiulevičius, važiavęs taip pat neblaivaus savo draugo vairuojamame automobilyje, Vilniaus rajone, prie netoliese esančio miško nušovė stirnos jauniklį.

Rašoma, jog už tai, kad girtas šaulys nušovė gyvūną iš nelegaliai laikomo ginklo, baudžiamosios atsakomybės išvengė. Negana to, Vilniaus regiono apylinkės teismas medžiotojui skyrė vos 800 eurų baudą su teisės medžioti atėmimu vieneriems metams.

Tokia švelni sankcija šauliui esą taikyta todėl, kad per visą medžiotojo leidimo turėjimo laiką S. Cesiulevičius nebuvo nusižengęs. Be to, medžiotojas atlygino Gyvosios gamtos inspekcijos paskaičiuotą žalą – 1 tūkst. eurų.

Pastarasis įvykis ir netikėta jo pabaiga gerokai papiktino S. Savickį-Stano. Asmeniniame feisbuko profilyje jis rašė: 

„Kodėl Lietuvoje įstatymai yra girto ar nuo narkotikų apsvaigusio asilo pusėje? Va, paskutinė istorija. „Medžiotojas“ iš nelegaliai laikomo šautuvo išgertuvių metu būdamas sunkiai apsvaigęs nutaria pamedžioti. Pro važiuojančio automobilio langą sukeldamas pavojų aplinkiniams nušauna stirnos jauniklį. Jį pradeda persekioti policijos pareigūnai. Jis nestoja. Pro langą išmeta šautuvą. Kai pagaliau yra sulaikomas, priešinasi policijos pareigūnams. Vėliau sako, kad šautuvą prieš metus rado namuose ir nežino, iš kur. Ir ką? Ir nieko! Teismas pritaiko išskirtines sąlygas, truputį baudos ir paleidžia...“ (kalba taisyta – aut. past.).

Kodėl Lietuvoje įstatymai yra girto ar nuo narkotikų apsvaigusio asilo pusėje?

Dainininkas neslėpė nuostabos dėl pastarojo teismo sprendimo primindamas, kad praėjusiais metais Baudžiamojo kodekso straipsniai buvo taikyti CBD aliejų pirkusiems onkologiniams ligoniams – „nes jie yra nusikaltėliai o girtas gaidys su nelegaliu šautuvu – OK. Juk jo žmona laidavo ir užtikrino, kad nebegers“, – piktinosi Stano.

Atlikėjas savo įraše akcentavo ir tai, kad už mažo kiekio kanapių turėjimą daugybė jaunų žmonių leidžia laiką belangėje. „O iš važiuojančios mašinos nuo alkoholio apsvaigęs šaudantis „medžiotojas“ gauna teismo sprendimą: „Vien tai, jog S. Cesiulevičius buvo neblaivus (1,38 prom.), nereiškia, kad tai turėjo įtakos padaryti administracinį nusižengimą“, – stebėjosi žinomas vyras, paminėdamas ne vieną panašaus pobūdžio atvejį ir netikėtai švelnias bausmes.

„Aš nebesuprantu... Girtumas – čia lengvinanti ar sunkinanti aplinkybė? Ir visai nesuprantu, kieno pusėje teismai“, – retoriškai klausė Stano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Nieko naujo. Ar Stano iš medžio iškrito. Kas gali panaeigti, kad teisėjai naudojasi ir piktnaudžiauja?

Liudvikas Vyšniauskas

Liudvikas Vyšniauskas portretas
Vienas iš dviejų:1.Pažeidėjas yra ypatingai įtakingo asmens giminaitis 2.Kadangi abejoti teisėjo žiniomis tikrai nelogiška, kvepia korupcija. Juk už legaliai laikomo šaunamojo ginklo naudojimo taisyklių pažeidimą gresia administracinė atsakomybė, o čia ~ nelegalus ginklas, neblaivus pažeidėjas, iškart baudžiamoji atsakomybė, su ginklo konfiskacija

uz

uz portretas
nelegaliai laikoma ginkla 8 metai kalejimo ,teisejai nezino istatymu.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių