Dainininkui R. Kelly skirta 30 metų įkalinimo bausmė už lytinį vaikų išnaudojimą

JAV ritmenbliuzo dainininkui R. Kelly (R. Keliui) trečiadienį buvo skirta 30 metų įkalinimo bausmė už vadovavimą ne vieną dešimtmetį veikusiai lytinio išnaudojimo schemai.

Bausmė yra griežtesnė nei prokurorų prašyti 25 laisvės atėmimo metai. Tai dramatiškas nuosmukis dainos „I Believe I Can Fly“ atlikėjui, ilgą laiką tituluotam ritmenbliuzo karaliumi.

„Esu dėkinga, kad Robertas Sylvesteris Kelly (Robertas Silvesteris Kelis) yra toli ir liks toli, ir negalės daugiau niekam pakenkti“, – prie Bruklino federalinio teismo reporteriams sakė nukentėjusioji Lizzette Martinez (Lizet Martines).

Rugsėjo mėnesį 55 metų atlikėjas buvo pripažintas kaltu dėl visų devynių kaltinimų, iš kurių rimčiausias – kaltinimas vadovavimu nusikalstamam susivienijimui.

„Visuomenė turi būti apsaugota nuo tokio elgesio“, – skirdama bausmę pasakė teisėja Ann Donnelly (En Doneli).

JAV apygardos prokuroras Breonas Peace'as (Brionas Pisas) sprendimą pavadino „reikšmingu rezultatu“ 11-ai nukentėjusiųjų, liudijusių apie „patirtą siaubingą ir sadistišką išnaudojimą“.

R. Kelly advokatai prašė švelnesnės bausmės – daugiausia maždaug 17 laisvės atėmimo metų.

Advokatė Jennifer Bonjean (Dženifer Bondžan) teisėjai sakė, kad jos klientas tokiu žmogumi, koks yra, tapo dėl „chaotiško“ auklėjimo ir lytinio išnaudojimo vaikystėje.

„Ponas Kelly nesutinka, kad yra toks monstras“, – sakė J. Bonjean. Vėliau reporteriams prie teismo ji sakė, kad teiks apeliaciją.

Tris apdovanojimus „Grammy“ laimėjęs R. Kelly dėl tolesnio bylinėjimosi nusprendė per teismo posėdį nekalbėti.

Rugpjūtį turi prasidėti prisiekusiųjų parinkimas kitoje, ilgai atidėliotoje R. Kelly federalinėje byloje Čikagoje. Toje byloje R. Kelly ir du jo buvę bendrininkai kaltinami melu per dainininko 2008 metų teismą dėl pornografijos ir daug metų trukusio nepilnamečių lytinio išnaudojimo slėpimu.

Muzikantui taip pat iškeltos dar dvi valstijų bylos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių