Daugėja kaltinimų seksualiniu priekabiavimu grupės „Rammstein“ lyderiui

Pasipylus kaltinimams seksualiniu priekabiavimu vokiečių metalo grupės „Rammstein“ lyderiui, Vokietijos šeimos reikalų ministrė paragino užtikrinti geresnę gerbėjų apsaugą koncertuose.

Kelios moterys neseniai apkaltino 60-metį Tillą Lindemanną (Tilą Lindemaną) bandžius jas suvilioti ir seksualiai priekabiavus vakarėliuose po pasirodymų, praneša Vokietijos žiniasklaida.

Antradienį Miuncheno olimpinis parkas „Olympiapark“, kuriame šią savaitę „Rammstein“ turi surengti keturis koncertus, pranešė, kad atšaukiami visi po koncertų turėję įvykti vakarėliai.

Vokietijos šeimos reikalų ministrė Lisa Paus (Liza Paus) paragino koncertuose įrengti saugomas zonas moterims ir pasitelkti vadinamąsias informuotumo grupes, kurios spręstų įtariamus seksualinės prievartos atvejus.

Naujos apsaugos priemonės turi būti aptartos greitai ir konkrečiai, sakė ji ir paragino rimtai diskutuoti apie menininkų ir organizatorių atsakomybę savo gerbėjų atžvilgiu.

Skandalas kilo po to, kai jauna airė socialiniuose tinkluose paskelbė, kad koncerto Vilniuje užkulisiuose T. Lindemannas ją apsvaigino narkotikais ir pasiūlė pasimylėti.

Tyrimas

Savo ruožtu gegužės pabaigoje Lietuvos policija apklausė Airijos pilietę dėl Vilniuje prieš ir po grupės „Rammstein“ koncerto vykusių uždarų vakarėlių metu galimai įvykdytų nusikaltimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis ir galima prievarta.

Mergina socialiniuose tinkluose nurodė, jog pareigūnų sostinėje prašė, kad būtų atliktas tyrimas dėl narkotinių medžiagų jos kraujyje, tačiau į jos prašymą esą nebuvo atsižvelgta.

Socialiniuose tinkluose ir kitos jaunos gerbėjos dalijasi istorijomis, nurodydamos, kad muzikinė grupė yra sukūrusi organizuotą apsvaiginimo, seksualinio priekabiavimo ir prievartavimo sistemą, kviesdama atrinktas jaunas merginas į prieš ir po koncertų vykstančius vakarėlius.

„Rammstein“ nurodė atmetanti kaltinimus.

Vokietijos dienraščio „Bild“ antradienį paskelbtoje apklausoje teigiama, kad dauguma žmonių nori, jog likusios grupės gastrolės po Europą būtų atšauktos, kol bus išnagrinėti kaltinimai.

„Bild“ taip pat pranešė, kad šimtai grupės gerbėjų internetinėje bilietų pardavimo platformoje „Eventim“ bandė parduoti bilietus į Miunchene rengiamus koncertus.

1994 metais įkurta industrinio metalo grupė garsėja tabu laužymu ir teatrališkais scenos pasirodymais su daugybe pirotechnikos priemonių.

Grupės dainose gvildenamos įvairios temos – nuo kanibalizmo iki nekrofilijos, o pats grupės pavadinimas yra aliuzija į 1988 metais įvykusią Ramšteino aviacijos šou katastrofą, per kurią žuvo 70 žmonių, o daugiau nei 1000 buvo sužeista.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokiete pisi nori kaip liutai mesos

Vokiete pisi nori kaip liutai mesos portretas
Prisitorcina visagaliais patampa karves galetu seklinti?

as

as portretas
neginu sito seno diedo,bet ko tos moterys taip verziasi prie to iskrypelio ir prie kitu muzikantu????

Klps

Klps portretas
Vilnius traukia visus pedikus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių