F. M. Leščiauskaitė nori atsiskirti nuo Bažnyčios: Dievą lengviau rasti ten, kur žmonių neskirsto

  • Teksto dydis:

„Apsisprendžiau. Nevadinu savęs ateiste, tačiau Dievą man lengviau rasti ten, kur žmonių neskirsto“, – teigia „Užkalnio“ žurnalo redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė. Moteris pateikė prašymą išbraukti ją iš Bažnyčios bendruomenės sąrašo.

Apie savo sprendimą žurnalisto ir rašytojo Andriaus Užkalnio mylimoji pranešė socialiniuose tinkluose.

„Nemanau, kad kažkam skaudės, tačiau tai mano apsisprendimas nepriklausyti tam, su kuo savęs tapatinti nenoriu“, – teigė moteris.

Rašte, kuriuo ji kreipiasi į Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapiją, rašoma, kad Krikšto, Pirmosios komunijos ir Sutvirtinimo sakramentus ji priėmė būdama nebrandaus amžiaus.

„Netikiu Bažnyčios institucijos autoritetu, prieštarauju jos vykdomai politikai ir skleidžiamai propagandai žmonių teisių bei lygybės klausimais arba viešam nepaprieštaravimui tiems, kas ją skleidžia. Esu apsisprendusi ir prašau mane oficialiai išbraukti iš Bažnyčios bendruomenės sąrašo“, – rašoma apostazės prašyme.

„Facebook“ nuotr.

Portalas ne kartą skelbė, kad socialiniuose tinkluose verda diskusijos dėl Stambulo konvencijos, o visuomenė susiskaldė į dvi stovyklas. 

Feisbuke žinomam kunigui Algirdui Toliatui pasidalijus įrašu, raginančiu pasirašyti peticijas prieš lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą ir prieš Stambulo konvenciją, visuomenėje kilo šaršalas. Dvasininkas sulaukė ir LGBT bendruomenę palaikančiųjų kritikos, o štai nemaža dalis dvasininkų teigia nesutinkantys su Stambulo konvencija dėl neva galimos LGBT narių grėsmės tradicinei šeimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS to kodėl

JONAS  to kodėl portretas
TIKRAS PIDARAS BUKAPROTIS KAS TAU SUKLAIDINTIDURNELI SMEGENĖLĖS SKYSTOSO PUOLA ŽMONĖM AIŠKINTI

JONAS

JONAS portretas
Ka čia homike surezgei R JAU ŠUDAI ANT SMEGENU UŽPLAUKĖ

Kodėl

Kodėl portretas
Suklaidintiems žmonėms neaišku, kad ne pleputės armonaitės kelia grėsmę Lietuvai, o neribota emigracija. Dabar šitie melagiai "valstiečiai", Kremliaus klapčiukai rodo silpnapročiams puolimo kryptį - pulkit homiką Raskevičių...Gėda.. Lietuvos žmonės ,kada pagaliau suprasit, esate mulkinami - mes prarandame tautos kraują, žmones, kurie emigruoja. Protestuokit prieš emigraciją, palikit ramybėje homikus. (Andriau, turi problemą).Pagarbiai Arvydas D.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių