I.Dapkūnaitės Žaną d'Ark išgirsime ir Kaune

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) ir "bohemiečiai" sezoną baigė unikaliu reginiu – šveicarų kompozitoriaus Arthuro Honeggerio oratorija "Žana d’Ark ant laužo".

Unikaliu, nes joje pagrindinės herojės Žanos rečitatyvą po 20 metų pertraukos vėl atliko Ingeborga Dapkūnaitė. Tąkart ji buvo ką tik baigusi aktorystės studijas Lietuvos muzikos akademijoje, o dabar – labiausiai pasaulyje žinoma lietuvių aktorė. Vieninteliam pasirodymui rengdamasi I.Dapkūnaitė prisipažino, kad labiausiai jaudinasi dėl dainavimo, nes Žana ne tik kalba, bet ir sudainuoja vieną posmelį.

Į Lietuvą I.Dapkūnaitę parviliojęs dirigentas Gintaras Rinkevičius išsitarė, kad legendinės Prancūzijos mergelės istoriją ketina parodyti dar kartą – šįkart kauniečiams, tačiau tai priklausys nuo aktorės darbų grafiko.

Oratorijoje "Žana D'Ark ant laužo" penktadienio vakarą dainuojamąsias partijas taip pat atliko Kauno valstybinis choras ir "Liepaičių" choras, solistai Asmik Grigorian, Rafailas Karpis, Vladimiras Prudnikovas, Sandra Janušaitė, Jovita Vaškevičiūtė, kalbamąją partiją atliko aktorius Vladas Bagdonas, grojo Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių